We willen mooie Ethereum niet doden, zegt medeoprichter Solana Labs

Vanwege de lagere kosten en snellere transactietijden hebben veel experts Solana als een “Ethereum-moordenaar” bestempeld. Echter, Raj Gokal, medeoprichter van Solana Labs, zei dat het project niet de wens heeft om de cryptocurrency te doden en het zou ook niet lukken als het dit als doel had. In reactie op een woensdag Twitterbericht van de medeoprichter van durfkapitaalbedrijf Placeholder, Chris Burniske, maakte Gokal de opmerkingen.

Burniske schreef dat ondanks mooie woorden, L1-messen volledig getrokken worden. In crypto willen mensen over het algemeen dat hun grootste wallet wint, volgens de medeoprichter van Placeholder. Hij voegde eraan toe dat dit bijna alle communicatie zal beïnvloeden, dus adviseerde hij om wat je ziet en hoort, niet als waarheid te nemen. Het hoeft geen gevecht te zijn, benadrukte Gokal als reactie. Omdat volgens hem het doel voor alle mensen die in de crypto-ruimte werken, zou moeten zijn om eenieder op Web 3.0 aan boord te krijgen.

Bovendien merkte de medeoprichter van Solana Labs op dat ‘Knives out’ inhoudt dat ze Ethereum proberen te vermoorden. Hij legde toen uit dat Ethereum niet kan worden gedood en dat het onmogelijk is. Verder is het al een prachtige kracht van het goede in de wereld, die miljoenen macht geeft en miljarden aan rijkdom creëert, volgens Gokal. Hij gaf nog aan dat Bitcoin duidelijk hetzelfde is.

In termen van totale marktkapitalisatie is SOL, de native cryptocurrency van Solana, nu het vijfde digitale actief met $ 71,7 miljard, volgens CoinGecko. En het loopt voor op collega “Ethereum-moordenaar” Cardano (ADA) die op de zesde plaats staat met $ 67,4 miljard. Met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 564,7 miljard staat Ether (ETH) ver voor op de twee op de tweede plaats.

Echter, Solana is de laatste tijd veel vooruitgekomen. Het afgelopen jaar is Solana met 11.742% gestegen tot $ 237,53. Binnen die tijd is ETH tegelijkertijd met 931% gestegen om ongeveer $ 4800 te bereiken.

De uitbreiding van Solana

De Solana Foundation was, eerder deze week, gastheer van de “Solana Breakpoint 2021”-conferentie in Lissabon, Portugal. Hierbij waren de volgende gasten aanwezig, namelijk Gokal, Solana Labs CEO en medeoprichter Anatoly Yakovenko, FTX CEO Sam Bankman-Fried, Reddit medeoprichter Alexis Ohanian en Circle CEO Jeremy Allaire. Gokal zei op de eerste dag van het evenement dat het Solana-ecosysteem in 2021 “exploderend” is in elke betrokken markt en toepassing.

2,2 miljoen non-fungible tokens (NFT) zijn binnen drie maanden op de Solana-blockchain geslagen, benadrukte de medeoprichter met gegevens. Hieraan toegevoegd is er meer dan $ 15 miljard aan totale waarde opgesloten in op Solana gebaseerde gedecentraliseerde financiën (DeFi) vanaf zondag. Op het moment van schrijven $ 14,47 miljard.

Dustin Teander, Messari-onderzoeker, merkte op in zijn bericht op vrijdag getiteld “The Perpetual SOL Rise” dat Solana het afgelopen kwartaal opvallende aandacht van investeerders heeft gekregen. Hij wees bovendien op een lange lijst van veelbelovende “groeikatalysatoren” voor het project. De koersvorming is in verschillende sectoren op een gezonde manier aangewakkerd in veel opzichten, volgens Teander.

Zo is er een gamingfonds van $ 100 miljoen aangekondigd, Brave dat native integratie op het Web3-front aankondigt, $ 100 miljoeninvestering van Reddit voor sociale media, $ 40 miljoen opgehaald door Neon Labs om EVM te brengen infrastructuur voorbij, pplpleasr lancering van NFT’s op Solana, FTX die een NFT-integratie uitbouwt, voerde de Messari-onderzoeker aan. Hij voegde eraan toe dat Solana’s DeFi-ecosysteem er natuurlijk ook is dat sinds september een TVL-uitbreiding van 4X heeft gezien.

Het bericht We willen mooie Ethereum niet doden, zegt medeoprichter Solana Labs verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

US military partner Constellation opens Hypergraph network to app developers

The “Layer 0” network was created in collaboration with the United States Department of Defense and is now open for commercial Web3 applications.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo