Binance Coin

Wat is Binance Coin?

Binance Coin is de cryptomunt die toebehoort aan de Binance Exchange. De creatie van de token is ontstaan op de Ethereum Blockchain. Hiervoor is ERC-20 ingezet en de coin beschikt over een maximale voorraad van 200 miljoen BNB. Binance Coin is ontstaan tijdens een ICO in 2017. Bijna de helft van de opgehaalde fondsen was bestemd voor de branding en marketing van Binance, terwijl ongeveer een derde werd gebruikt om het Binance platform te bouwen en noodzakelijke upgrades van het Binance ecosysteem uit te voeren. Hierna is de groei van Binance enorm geweest.
In nog geen half jaar tijd wist het uit te groeien tot één van de grootste crypto Exchanges ter wereld.

Binance coin staat vandaag de dag op verschillende Blockchains: de Binance Chain, de Binance Smart Chain, en er staat ook een deel van de tokens op Ethereum. Sinds het bestaan van de Binance Chain kunnen houders van de Binance Coin tokens omzetten van Ethereum naar de Binance Chain. Ook kun je Binance Coin inzetten op de Binance Smart Chain. Dit is een zeer populaire optie geworden voor bepaalde projecten en ook voor handelaren.
De Binance Smart Chain maakt het mogelijk om razend snel en goedkoop gebruik te maken van decentrale applicaties.

Waar kun je Binance Coin voor gebruiken ?

Het word ingezet en gebruikt om de activiteiten van de Binance Exchange te voeden en ook te stimuleren
Binance Coin word op verschillende manktrn ingezet denk hierbij aan: betaling van handelskosten, ook noteringskosten en alle andere kosten op de Binance Exchange. Binance heeft ook een beloning in het leven geroepen.
Je krijgt bij gebruik van de Binance Coin extra korting op de vergoedingen die je moet betalen als je betaald met Binance Coin. In het eerste jaar van het lidmaatschap betaal je 50 procent minder wanneer je met Binance Coin betaald.

Staffelsgewijs neemt die elk jaar wat af.
Jaar 1 50 procent
Jaar 2 25 procent
Jaar 3 12.5 procent
Jaar 4 6.75 procent

De korting neemt elk jaar af met de verwachting dat de waarde van de Binance Coin in de loop van de tijd ook zal afnemen. Om deze waardevermindering te bestrijden, worden de tokens in de toekomst vernietigt. De bedoeling is om het aantal tokens terug te brengen van 200 naar 100 miljoen. Dit zou dan de effecten van de korting die afneemt op de waarde van Binance Coin moeten tegengaan. Met als ultieme doel om in de toekomst een stabiele prijs te vormen.

Het primaire doel van de Binance Coin is natuurijk de handelskosten op de Binance Exchange te betalen.
Maar daarnaast kun je deze token ook gebruiken om te investeren in bepaalde ICO’S. Deze nemen deel aan het Launchpad-programma van Binance. Als deze ICO dan achter de rug is zullen deze nieuwe tokens automatisch worden weergegeven op Binance. Dit maakt een naadloze markt tussen ICO en Exchange.

De vooruitzichten rondom Binance Coin.

Binance stimuleert de acceptatie van Binance Coin in de hoop dat dit de loyaliteit van klanten zal vergroten. De korting is leuk meegenomen die je krijgt op de handelskosten, maar ook na het dalen van deze korting zullen er genoeg investeerders zijn die nog steeds BNB zullen bezitten.

Binance is 1 van werelds grootste Exchanges dus we kunnen verwachten dat de tokens volop in omloop blijven gaan.
Hoe meer ze gebruikt gaan worden, hoe meer dit de prijs in de toekomst ook zal opdrijven. Binance Coin heeft inmiddels ook partners die helpen deze token te verspreiden. Denk aan een samenwerking met UPLIVE een zeer groot videostreamingsplatform met meer dan 20 miljoen gebruikers. En ook exchange Crypto.com is een partner.

Ook is er nagedacht over het terug kopen van Binance Coins door Binance. Ze gebruiken hiervoor 20 procent van de winst om Binance Coins terug te kopen. Daarna worden ze verbrand en vernietigd om de totale omloop met 50 procent te laten dalen. Er blijven dan dus 100 miljoen tokens over. Waardoor de waarde zal gaan stijgen. De toekomst gaat leren of mensen de korting of de waarde toeneming van Binance Coin het belangrijkste gaan vinden.