Holochain

Wat is Holochain?

We kunnen Holochain omschrijven als een platform voor gedistribueerde applicaties (hApps). Het biedt dus de ruimte aan decentrale applicaties die niet centraal op een server staan opgeslagen. Deze applicaties kunnen dus ook verdeelt staan over meedere deelnemers aan het netwerk (nodes). Ook hier zien we weer dat de belangrijkste reden voor het ontwikkelen van Holochain de schaalbaarheid is  geweest. Op de blockchain weten we dat dezelfde database van bestanden door iedere node wordt opgeslagen. Een transactie wordt dus pas goed gekeurd als iedere node akkoord is gegaan. 1 en dezelfde database wordt daar voor gecontroleerd. Dit is juist het grote verschil tussen de gewone reguliere blockchain en de aanpak van Holochain. Als we kijken naar gedistribueerde applicaties dan wordt er op iedere node namelijk andere data opgeslagen. Met een eigen sleutel kan iedere node toch met de centrale database communiceren. Hierdoor kunnen er in korte tijd oneindig veel transacties gedaan worden. Dit in tegenstelling tot de gewone blockchain. Deze laat namelijk iedere transactie door alle betrokkenen controleren.

Hoe werkt Holochain en wat is Holo fuel (HOT)?

Holochain maakt gebruik van een combinatie van hashing, digitale handtekeningen en dustributed hash tables ( DHTs).
Dit doen ze om een veilig gedistribueerd grootboek te maken. De onderdelen hashing en ook digitale handtekeningen kennen we al van andere cryptocurrencies. De verschillende Holochains worden op basis van deze techniek opgebouwd. Het komt er dus op neer dat elke onafhankelijke Holochain kan communiceren met andere chains. Als we kijken naar het ecosysteem van Holo dan valt of staat deze bij hosts die deelnemen aan het netwerk. Zij bieden namelijk computerkracht en daarnaast ook opslagruimte voor de applicaties die op het netwerk gebouwd worden. De beloning die hosts daarvoor krijgen is Holo fuel (HOT). De computerkracht zorgt ervoor dat de waarde van HOT wordt gebacked. Het team achter Holochain heeft de naam crypto-credits bedacht voor Holo fuel. Het doel van HOT waarvoor het ontworpen is om veel en snel micro-transacties te kunnen doen.

Het team van Holochain 

Holo en Holochain delen 1 en hetzelfde team. We kunnen dit niet echt een standaard crypto team noemen. Maar het is een betrouwbaar team die per afdeling hun mensen klaar hebben staan. De co-founder van Holo is Arthur Brock. Zijn compagnon en medeoprichter is Eric Harris-Braunn. Het team richt zich erg op het verbeteren van de wereld. Denk hierbij aan energieverbruik. Ze zijn al sinds 2008 als team bij elkaar en bezig met het ontwikkelen van verschillende producten.

Kenmerken van Holochain en de ICO verdeling 

De token die gebruikt wordt op het netwerk heet HOT. Dit is een ERC-20 token en draait dus op het Ethereum netwerk. Het totale aantal tokens ligt op 165,2 miljard. Sinds de ICO is de prijs met 541 procent gestegen. De Holochain ICO kunnen we met recht een groot succes noemen. Deze heeft plaats gevonden tussen 29 maart en 28 april 2018. In die periode is maar liefst ruim 20 miljoen dollar opgehaald. Dus dit was niet alleen een succes voor het project zelf, maar ook de investeerders zijn er goed op vooruitgegaan. Holochain is namelijk al meerdere keren over de kop gegaan in de tussentijd.

Koers Holochain en Holochain kopen

Holochain is op verschillende exchanges te kopen. Wij adviseren hierin Bitvavo. Dit is een betrouwbare Nederlandse exchanges en tevens de goedkoopste. Direct HOT kopen, dat kun je hieronder doen. Je wordt direct doorgelinkt naar de website van Bitvavo.