Solana

Wat is Solana en hoe werkt het?

Solana, ook wel de Ethereum killer genoemd, is een razend populaire en veelbelovende smart contractplatform. Dit platform is verbazingwekkend veel sneller dan een Ethereum of Bitcoin. 10.000 keer sneller dan Bitcoin en maar liefst 3000 keer sneller dan Ethereum. Alles draait bij Solana om snelheid, en als je kijkt naar de decentrale applicaties is snelheid ook echt belangrijk. Als je ziet dat DeFi is uitgegroeid tot een industrie van 63.4 miljard dollar dan weet je ook dat ze sterk afhankelijk zijn van de onderliggende slimme contract platforms. Gaan we kijken naar enkel de grote DeFi projecten, dan zijn er in het ecosysteem in totaal 236 projecten. Daarvan zijn er 218 gebouwd op Ethereum. Dat komt neer op een schokkend marktaandeel van maar liefst 85 procent. Er is zoals de meeste mensen weten die crypto en in het bijzonder Ethereum volgen een grote bezorgdheid over de schaalbaarheid hiervan. Solana kiest voor een totaal andere aanpak door een nieuw smart contract platform te bouwen dat gebruikmaakt van verschillende baanbrekende technologie├źn om de ongebreidelde vraag naar grootschalige DeFi-toepassingen bij te houden.

Wat is Solana?

Solana is een contractplatform dat zeer schaalbaar is. Duizenden nodes worden ondersteund zonder de transactiedoorvoer op te offeren. Bij Solana draait alles om snelheid en robuustheid die de volgende generatie grootschalige gedecentraliseerde applicaties zullen aandrijven. Solana zag het levenslicht in 2017. Dit was tijdens een ICO boom en daarbij haalde het maar liefst 25 miljoen dollar op in verschillende particuliere en openbare verkooprondes. De oprichter van Solana is een Zwitserse stichting onder leiding van Anatoly Yakovenko. Solana wordt beschouwd als de belangrijkste concurrent van Ethereum. Dit is terug te zien in het feit dat er namelijk veel op Ethereum gebaseerde DeFi platforms richting het Solana netwerk zijn verplaatst. Ter illustratie: Solana heeft nu meer dan 231 Dapps, waaronder 74 DeFi gerichte applicaties en 23 gedecentraliseerde exchanges.

Koers Solana en waar kun je Solana kopen?

Solana is verkrijgbaar op verschillende crypto platformen maar wij adviseren Bitvavo. Dit is een betrouwbare Nederlandse exchanges en tevens de goedkoopste. Direct Solana kopen, dat kun je hieronder doen. Je wordt direct doorgelinkt naar de website van Bitvavo.