Shiba Inu

Wat is SHIB?

Eigenlijk is SHIB de tegenhanger van Dogecoin. Maar SHIB draait wel op een infrastructuur van een andere Blockchain. Dit in tegenstelling tot een munt die op zijn eigen Blockchain draait. Shiba is een ERC-20-token die draait op de Ethereum-blockchain. We kunnen dit zoals bij Dogecoin een Meme noemen. Deze crypto wordt dus sterk beïnvloed door het internet. Daarom is SHIB ook zo in populariteit gegroeid de laatste tijd. De naam Shiba komt van het gelijknamige hondenras. Meme-coins zijn onderhevig aan sentiment rondom het laatste nieuws op social media.
Ze zijn daarom ook zeer volatiel te noemen.

Hoe is Shiba Inu ontstaan?

Als we de officiële website moeten geloven is Shiba Inu ontstaan als een experiment onder een spontane gemeenschapsvorming. De ontwikkelaar heet Ryoshi. Ryoshi staat voor visser in het Japans. Het doel volgens Ryoshi was als volgt: Met Shiba hebben we vanaf het begin heel duidelijk gemaakt dat niemand de leiding heeft. Er is geen mens verantwoordelijk en geen enkele entiteit heeft de sleutels tot het koninkrijk. Als je naar de Whitepaper kijkt dan staat daar ook beschreven: wat zou er gebeuren als een cryptocurrency-project voor 100 procent gerund zou worden door zijn Community? Het totale aantal SHIB-tokens wat is uitgebracht bedraagt 1 biljard. Een saillant detail: de anonieme ontwikkelaars stuurden ongeveer de helft van het aantal uitgebrachte tokens naar Ethereum oprichter Vitalik Buterin. Hij had hier zelf niet eens om gevraagd. In plaats van dat Vitalik zijn tokens bewaarde heeft hij direct 410.24 biljoen tokens vernietigd. Dit was 90 procent van zijn totale bezit. Het overgebleven deel schonk hij aan liefdadigheidsinstellingen. Hij wilde niet dat zijn bezit van SHIB-tokens zou leiden tot onnodige speculatie.
 
Als we kijken naar Dogecoin werd dit lang gezien als een grote grap binnen de crypto wereld.
Maar na de grote uitbraak in 2021 en het betreden van de top 10 van grootste cryptocurrencies is die rol toch veranderd. Datzelfde zien we nu gebeuren met Shiba Inu die ook in de top 10 terecht is gekomen. Ze lijken dus hetzelfde pad te bewandelen. Sterker nog Shiba Inu passeerde in de top 10 zelfs concurrent Dogecoin. Met vermeldingen op grote exchanges zoals Binance en Coinbase nam Shiba Inu een ware vlucht.

Wat heeft de toekomst voot Shiba Inu in petto?

Shiba Inu heeft in korte tijd veel mensen rijk gemaakt. Maar het blijft een token die voor de grap is bedacht. De koers is dus heel onderhevig aan het sentiment op social media.  De tokens op zichzelf hebben nog weinig toegevoegde waarde op dit moment. Als je kijkt naar institusionele beleggers dan zien we weinig enthousiasme voor dit soort crypto beleggingen.

Koers Shiba Inu en SHIB kopen

Shiba Inu is op verschillende exchanges te kopen. Wij adviseren hierin Bitvavo. Dit is een betrouwbare Nederlandse exchanges en tevens de goedkoopste. Direct SHIB kopen, dat kun je hieronder doen. Je wordt direct doorgelinkt naar de website van Bitvavo.