Chilliz

Wat is Chiliz en wie heeft het opgericht?

 
Chiliz is een digitale valuta die fungeert als brandstof voor blockchain-backed platforms en ook producten. Het is gericht op de mainstream consument. Een samenwerking is er met Socios.com. Socios.com is een platform dat sport en e-sport fans de mogelijkheid geeft om favoriete teams, competities, evenementen en ook games te volgen.
 
In 2020 was het doel van Chiliz het publiek om supporters hierbij actief te betrekken. Dus dan gaat het niet alleen om welke spellen, teams en competities het hoogste publiek trekken maar juist de personen die het meest effectief kunnen activeren.
 
Chiliz is in 2012 opgericht door Alexander Dreyfus. Zijn achtergrond is dat hij al ruim 22 jaar ondernemer is in de digitale industrie. Hij was ook betrokken eind jaren 90 bij de firma Webcity. Samen hebben ze baanbrekend werk verricht op het gebied van web-based interactieve toeristische gidsen.
 
Ook is hij oprichter van 1 van de grootste Franse online poker rooms genaamd Winamax. Webcity is later overgenomen door Carrefour.

Hoe kan ik Chiliz gebruiken?

Deze token gebaseerd op het Ethereum netwerk (ERC20-token) en kan door sportfan gebruikt worden om Fan Tokens te verkrijgen.
 
Fantoken is een Utility token vernoemd naar de merken of namen van het partnering sportteam of de organisatie waarop ze betrekking hebben. Ze worden door een aparte entiteit ontworpen en kunnen direct gebruikt worden op Socios.com platform. Dit geeft de eindgebruikers stemrecht om bijvoorbeeld deel te nemen aan besluitvormingsprocessen, feedback polls en enquêtes met betrekking tot de sportteams of organisaties waarop ze betrekking hebben. Deze Fan Tokens kunnen alleen worden verhandeld met behulp van Chiliz Munten.
 
Chiliz heeft de afgelopen maanden een flinke opmars gekend. Maar er zijn ook verliezen geleden.