Decentraland

Wat is Decentraland?

Mana zoals Decentraland ook wel genoemd wordt is een open source interactieve reality wereld. Gebruikers kunnen hier dingen kopen, gebruiken en ook bouwen op een virtueel stuk land. Het systeem draagt zorg voor het feit dat wat je koopt of bezit ook echt van jou is. Deze eigendomsrechten worden vastgelegd op de Ethereum blockchain.
Wat je maakt is dus in jouw bezit en niet in dat van de game makers. Zoals je ook ziet bij games zoals Minecraft en Second Life, zit er geen doel achter Decentraland. Gebruikers gaan in plaats daarvan door een virtuele wereld waar ze land kunnen kopen en bezitten. Virtueel land ook wel LAND genoemd. Experimenteren met bouwwerken kun je hier dus bijvoorbeeld doen. Deze wereld noemen we ook wel een 3D wereld die je zowel met headset kunt betreden of met de klassieke weergave van een webbrowser. Overigens is het niet mogelijk om oneindig veel land te kopen. De stukken land worden opgedeeld in stukken grond van 100m2. Deze stukken worden ook wel LAND genoemd. Elk stuk heeft een eigen eigenaar die volledig de controle heeft over dit stuk land. Met de 3D techniek kun je vrijwel alles importeren in je virtuele wereld en daar ook echt in opgaan en van genieten. Een huis kan gebouwd worden maar ook een kasteel.
Dat je dit vervolgens leeg laat staan is je eigen pakkie aan. Je kunt er zelfs voor kiezen om je stuk land te verhuren en hierdoor weer passief inkomen te generen. Het systeem stelt je ook in staat om interacties met de omgeving te programmeren. Zo kunnen bijvoorbeeld: casino’s, allerhande spelletjes en muzikale sferen worden gecreĆ«erd. Het volgende is dus mogelijk. Je koopt een stuk land van 10.000m2 en bouwt hier een enorm doolhof op. Maar je kunt er ook voor kiezen om op dit stuk land een reproductie van de Eiffeltoren te laten zien. In de hoogte is er dus ook geen limiet op wat je kunt bouwen of neerzetten. Doordat je daadwerkelijk in je virtuele wereld wat kunt bouwen en ook wat kunt betekenen, heeft dit een enorme aantrekkingskracht op gamers. Deze wereld is dan ook enorm groot en divers.

Uit wie bestaat het team van Decentraland?

Het complete team bestaat uit 10 personen. De 2 vooraanstaande namen binnen het team zijn Esteban Ordano en Ari Meilich. Ordano is een doorgewinterde ingenieur. Hij was medeoprichter van Zeppelin Solutions en hij leidde het team dat Streamium ontwikkelde. Streamium was de eerste toepassing die betalingskanalen implementeerden. Hij heeft ook gewerkt bij Bitpay en ontwikkelde de toonaangevende Bitcoin-infrastructuurbibliotheken. Beter bekend als Bitcore. Verder was hij ook teamlid bij zowel Copay als bij Insight. Meilich heeft een verleden met betrekking tot durfkapitaal en data-analyse. Hij heeft gewerkt als analist bij Charles River Ventures. Dit is een zeer toonaangevend durfkapitaalfonds in Silicon Valley. Voordat hij in de wereld van de technologie terechtkwam, deed hij 2 jaar lang neurowetenschappelijk onderzoek naar de menselijke besluitvorming. Daarnaast was hij leider van het BPO-bureau die klanten als Amazon en General Electric bevoorraadde.
 
Naast deze 2 heren bestaat het team uit:
 
Manuel Araoz (bestuurslid)
Yemel Jardi (bestuurslid)
 
De ontwikkelaars zijn:
Marias Bargas, Federico Miras, Hugo Arregui  Agustin Mendez, Mario Sossich en Ariel Barmat.

Hoe werkt Decentraland?

Achter Decentraland zit de token genaamd MANA. Deze draait op het ECR-20 netwerk. Dit is het Ethereum netwerk. MANA kun je kopen en verkopen zoals de meeste andere cryptomunten op exchange sites. MANA heeft geen mogelijkheid om te worden gemijnd. Mocht je er grond mee kopen in Decentraland dan wordt het daarna verbrand. Alles wordt opgeslagen in Ethereum smart contracts.  Wil je een perceel kopen dan kost dit 1000 MANA. Zo is het ooit begonnen. Nu is de prijs flink opgelopen naarmate steeds meer mensen hier gebruik van hebben gemaakt. Een stuk LAND kost nu al gauw tussen de 10.000 en 100.000 MANA. Naast land kun je MANA ook gebruiken als betaalmiddel voor diensten en goederen binnen Decentraland. Vanaf december 2018 is het ook mogelijk om LANDS te kopen met Binance Coin. De ICO van Decentraland vond plaats in augustus 2017 en hiermee haalde ze ongeveer 24 miljoen dollar op. Dit was toen uitbetaald in BTC en ETH.

Koers Decentraland en MANA kopen

Decntraland is op verschillende exchanges te kopen. Wij adviseren hierin Bitvavo. Dit is een betrouwbare Nederlandse exchanges en tevens de goedkoopste. Direct MANA kopen, dat kun je hieronder doen. Je wordt direct doorgelinkt naar de website van Bitvavo.