Knaken

Knaken is een Nederlandse crypto broker die stevig aan de weg timmert. Ook marketing technisch gezien is Knaken aan een ware opmars bezig. Deze crypto broker is bijna dagelijks op tv te zien tijdens de commercial breaks of als reclame spotje te horen op de radio. Ook sloot Knaken een partnership af met de Rotterdamse voetbalclubs Feyenoord en Sparta.

Knaken wil investeren in crypto laagdrempelig houden en voor iedereen toegankelijk. Zo eenvoudig als het klinkt zo werkt het eigenlijk ook. Iedereen die weet hoe die een betaling via Ideal moet doen, kan ook crypto kopen via Knaken.

Maak een account aan bij Knaken

Om crypto te kopen via Knaken maak je uiteraard eerst een account aan. Dit kun je doen door op onderstaande button te klikken.

Wanneer je op de homepage van Knaken bent klik je in het menu op “Register” en zo kun je door het invullen van je e-mailadres een account aanmaken. Je ontvangt dan een sterk wachtwoord in je email. Je kunt daarna zelf je wachtwoord wijzigen en de rest van je persoonlijke gegevens invullen. Dit is uiteraard belangrijk dat je dit zorgvuldig doet ivm toekomstige uitbetalingen en het volledig operationeel zijn van je account.

Wanneer je een account hebt aangemaakt bij Knaken kom je in het Knaken dashboard terecht. Vergeet uiteraard ook niet om je account te verifiëren zodat deze volledig klaar is voor gebruik.

Je ziet in het voorbeeld dat 2fa niet aanstaat. Zorg ervoor dat dit ten alle tijden is ingesteld want het maakt je account veilig. Accounts waarvan 2fa niet aanstaat zijn erg gevoelig om gehackt te worden, iets wat helaas nog steeds vaak voorkomt. met het aanzetten van 2fa ben je veel beter beschermd tegen criminelen die het gemunt hebben op je crypto/gelden. Om 2fa aan te zetten klik je op “Schakel 2fa in voor extra beveiliging”. Je kunt 2fa dan eenvoudig instellen door de QR code te scannen met je Google Authenticator app (gratis te downloaden in de Google Play of Itunes store). Vergeet niet om je backup code goed te bewaren. Wanneer je 2fa goed hebt ingesteld dan zie je wanneer je op 2fa klikt in het menu onderstaande afbeelding.

Nu je account is ingesteld en extra beveiligd is door 2fa aan te zetten kun je beginnen met crypto kopen.

In het dashboard kunt u Bitcoins (BTC) en andere crypto kopen, verkopen en opnemen.

Kopen van crypto bij Knaken

Bij het kopen van bitcoins klik je op de knop ‘Kopen’ naast bitcoin. Vervolgens kun je betalen met je saldo of bij de aankoop kan worden betaald via iDEAL. De gekochte bitcoins zijn direct na de transactie zichtbaar in het panel.

Verkopen van crypto bij Knaken

Bij het verkopen van bitcoins klik je op de knop ‘Verkopen’. Vervolgens kies je het aantal bitcoins wat verkocht dient te worden. Om alle bitcoins in je account te verkopen klik je op het knopje rechts naast het bitcoin veld. Druk vervolgens op verkopen om de bitcoins te verkopen. Het EUR bedrag wat wordt ontvangen voor de bitcoins is direct zichtbaar in je account.

Opnemen (of Betalen)

Bij het opnemen van bitcoins klik je op de knop ‘Opnemen’ naast bitcoin. Er wordt dan een venster geopend waarin je het bitcoin aantal en het wallet adres waar het heen moet kunt invullen. Ook kun je eventueel een beschrijving toevoegen die later gebruikt kan worden als herinnering waar de opname naar toe is gegaan. De term ‘opnemen’ houdt in dat bitcoins die in je account staan kunnen worden opgenomen naar je privé wallet. Je kunt ook opnemen naar de wallet van iemand anders en in dat geval is dit een betaling. Als er een aankoop is gedaan op het internet en er moet betaald worden, kunt je kiezen voor het opnemen van bitcoins naar het adres van de webshop. In dat geval ontvangt de verkopende partij je bitcoins.

EUR Storten

Ook kunnen in het dashboard EUR worden opgenomen of gestort. Storten kan o.a. via iDEAL, Bancontact, Giropay of IBAN/SEPA. De laatste is een bankoverboeking waar wordt gevraagd of je geld zou willen storten op NL75BUNQ2205909665 met een persoonlijke omschrijving. Een storting kost momenteel EUR 0.25 en dit wordt ingehouden van het stortbedrag. Het bedrag wordt bijgeschreven op je account en is direct na het binnenkomen van het geld beschikbaar in je account.

EUR opname

Bij een EUR opname kun je je bankrekening invullen en het aantal EUR wat moet worden opgenomen. Een spoedopname verwerken ze bij Knaken zo snel mogelijk maar het kan zijn dat het wat later op uw bankrekening binnenkomt. Denk aan weekenden en momenten dat de bank dicht is of verwerkingstijd van de bank zelf. Knaken verwerkt opnames in de regel 1x per dag in de ochtend.