Algorand

Wat is Algorand?

Het doel van Algorand is om een transparant systeem samen te stellen waarin iedereen met succes gedecentraliseerde en daarnaast ook projecten kan toepassen op de blockchain. Achter Algorand zit de Algorand foundation. Deze besteed zeer veel tijd en geld aan ontwikkelaars voor de lancering en ontwikkeling van het netwerk. Het gemeengoed van dit project is de open source blockchain. Het consensus-mechanisme van Algorand bevordert de prestaties, daarnaast ook de veiligheid en openheid van een gedecentraliseerd netwerk. Doordat dit verwerking systeem top op orde is bij Algorand, kan het mee met de bekende financiƫle betalingssystemen in de wereld.

In het begin werd ALGO verdeeld door middel van een IEO op Binance. De verdeling van de tokens was in handen van een Nederlandse veiling. Dit omdat makers er zeker van zijn dat de waarde van het activum door de markt zelf moeten worden bepaald. Op deze Nederlandse veiling is zoals bij elke veiling een bied structuur van kracht. De hoogste bieder bepaald de prijs en wat je daarvoor in tokens terug krijgt

Wat opmerkelijk is bij Algorand is het volgende:
Na de introductie die het doet in zijn of haar economie word er aan iedereen met een nieuw blok een bepaalde waarde verdeeld. Dit ligt eraan hoeveel je in je wallet hebt. Dus ter illustratie: als je Algorand koopt, word je onderdeel van de blockchain en daarvoor krijg je 6 procent aan beloningen op de startwaarde over het hele jaar.

Algorand stelt gebruikers ook in staat om de welbekende smart contracts en daarnaast ook tokens te creƫren.
Deze kunnen zowel nieuwe als bestaande activa vertegenwoordigen. Dit is een succes gebleken en heeft vele investeerders getrokken bij de particuliere opstart en ontwikkeling van ALGO.

Wie heeft Algorand opgericht?

Algorand is opgericht door Silvio Micali. De beste man heeft als achtergrond dat hij een computerwetenschapper is aan het MIT in de USA. MIT staat voor Massachusetts Institute of Technology. Silvio had in tegenstelling tot andere oprichters van cryptocurrencies al zeer gevestigde naam als academicus. Zelfs voordat het project van start ging. In 2012 ontving Micali de prestigieuze Turing Award. Het is zoals een Emmy in de filmwereld. Hij ontving deze in de computer wetenschap zeer hoog aangeschreven award samen met zijn collega Shafi Goldwasser.

De reden dat Association for Computing Machinery deze award toekende heeft te maken met het feit dat Micali heeft geholpen om van cryptografie een preciezere wetenschap te maken. In 2017 schreef Micali samen met Jing Chen de whitepaper van Algorand. Dit basiswerk is later verder uitgewerkt door andere academici en cryptografen in whitepapers die beschikbaar zijn op de office website van het project. De financiering van dit alles word gedaan door het in Singapore gevestigde Algorand Foundation. Zij houden zich bezig met het bevorderen van de Technologie en krijgt daar als beloning Algorand tokens voor in de plaats.

Hoe werkt Algorand?

Algorand vereist slechts een 2/3 consensus. Wat wil dit zeggen?
Als je 1/3 van ALGO in je bezit hebt ben je theoretisch al in staat om het netwerk aan te vallen. Gelukkig is dit in de praktijk niet mogelijk. Dit zou namelijk een zeer dure aangelegenheid zijn.

Op deze Blockchain is het niet mogelijk om een wijziging door te voeren op een aangemaakt blok. Dit betekent dat als er een transactie is afgerond een nieuw blok verschijnt. Het netwerk selecteert op willekeurige en ook zeer zeker op vertrouwelijke wijze de gebruikers die deelnemen aan het consensusprotocol. De indiener van het blok word random gekozen, net zoals de 1000 stakers die de verantwoordelijkheid hebben over de goedkeuring van het voorgestelde blok. Staker word je niet zomaar, daarvoor dien je je eerst aan te melden. Er zijn geen voorwaarden gekoppeld aan het aantal ALGO’s dat men bezit. Online zijn is voldoende om mee te kunnen en mogen doen. Nodes worden verdeeld in 2 soorten:

Klassieke Nodes: die deelname wordt genoemd.
Relay Nodes: die niet deelnemen aan de consensus.

Het vergoedingssysteem van Algorand lijkt op dat van Ethereum. De stakers worden beloond met ALGO’s.

Verdeling van de ALGO-tokens

Er zijn maximaal 10 miljard tokens die er beschikbaar gaan zijn van de ALGO cryptocurrency.
Hoe zijn deze dan verdeeld? Hieronder het antwoord.

3 miljard: deze worden vrijgegeven voor de verkoop
1.75 miljard: beloningen voor deelname
2.5 miljard: ter ondersteuning van de relais-nodes
2.5 miljard: Algorand foundation
0.25 miljard: Subsidies voor eindgebruikers

Koers Algorand en Algorand kopen

Algorand is op verschillende exchanges te kopen. Wij adviseren hierin Bitvavo. Dit is een betrouwbare Nederlandse exchanges en tevens de goedkoopste. Direct Algorand kopen, dat kun je hieronder doen. Je wordt direct doorgelinkt naar de website van Bitvavo.