Cardano

Cardano (Ada) is een open source blockchain. Een project dat uit meerdere lagen bestaat. Op deze manier probeert men financiële applicaties uit te voeren, die zowel door particulieren, overheden en bedrijven wereldwijd kunnen worden gebruikt.

De toepassing van Ada is digitaal geld verzenden en ook te ontvangen.Over de transacties zit een cryptografische bescherming.

Ada zorgt voor een transactie die snel en direct verloopt zonder tussenkomst van een derde partij. Daardoor is dit ook een gedecentraliseerd project. De gelaagdheid van het project maakt het eenvoudig voor ingenieurs en programmeurs de blockchain te onderhouden. Doormiddel van zachte forks krijgt Cardano zijn updates. De naam die schuil gaat achter Cardano is Ada. Zo wordt de cryptocurrencie genoemd.

Het doel van Cardano is om gedecentraliseerde applicaties uit te voeren (Dapps). Zodra dit gebeurd is zal de focus ook komen te liggen op smart contracts met betrekking tot juridische overeenkomsten en financiële voorschriften.

Hoe werkt Cardano?

Cardano werkt met 2 lagen. De zogeheten afwikkelings en computationele laag. De eerst genoemde is sinds 2020 al operationeel en klaar. Door die afwikkelingslaag is het mogelijk om Ada tussen personen te verzenden en te ontvangen.

Dit is vergelijkbaar met Ether. De computationele laag is nog in ontwikkeling en heeft de focus op het aanleggen en initiëren van smart contracts. Voor verrificaties van transacties word gewerkt met proof of stake. Als je hier aan meedoet word je ook wel een validator genoemd. Je inzet en houvast aan de coin Ada word beloond met het krijgen van extra coins. Ook wel het staken genoemd.

Direct Cardano kopen: