Account aanmaken en crypto kopen bij Coinbase

Op deze pagina leggen we je uit hoe je een account aanmaakt op Coinbase en hoe je daar crypto kunt kopen.

Registreren op Coinbase

Om een account aan te maken op Coinbase en daar crypto te kopen dien je jezelf allereerst te registreren op de populaire exchange. Dat kan gemakkelijk door op onderstaande button te klikken.

Vul je gegevens in, verifieer dat je 18 jaar of ouder bent door in het selectievakje te klikken en klik op “Create account”

Verifieer emailadres

Nadat je een account hebt aangemaakt ontvang je een email van Coinbase om je emailadres te verifiëren.

Nadat je dit hebt gedaan dien je ook nog je identiteit te verifiëren. Hiervoor heb je een geldig paspoort/ID kaart of rijbewijs voor nodig.

Account verifiëren

Wanneer je weer terug bent op de Coinbase pagina dien je vervolgens je identiteit en persoonsgegevens te verifiëren. Dit is verplicht om te doen. Vul de gegevens dus ook naar waarheid in, anders kan Coinabse ten alle tijden je account blokkeren.

Via de settings pagina (https://coinbase.com/settings) of rechtsboven op je account klikken en dan settings kun je al je gegevens invullen. Je vindt dan verschillende tabbladen waaronder “profile”, “Preferences”, “Security” enz. Loop deze 1 voor 1 na om je account juist te configureren.

2FA Authenticatie instellen

2FA authenticatie is tegenwoordig een must om je account goed te beveiligen. Om dit in te stelen op Coinbase klik je rechtsboven op je account, vervolgens op settings en ga vervolgens door naar het kopje security. Je hebt dan 3 verschillende manieren om 2fa in te stellen maar wij adviseren Google Authenticator te gebruiken.

Mocht je de Google Authenticator nog niet hebben gedownload moet je dit als eerste doen in de Google Play of Itunes store. Scan vervolgens de QR code zoals je die in het plaatje hierboven ziet. Vul de code in die in de app wordt weergegeven en klik op “Enable”.

Geld storten op je account

Er zijn verschillende betaalopties mogelijk op Coinbase maar wij kiezen hier voor Ideal, welke voor ons Europeanen het meest gebruikelijk/toegankelijk is. Het geld staat er vrijwel direct op en je kunt meteen aan de slag om crypto te gaan kopen.

Allereerst moet je een betaalmethode (payment method) toevoegen. Klik op de “Buy/sell” button rechtsboven en klik op “Add Payment Method”.

Selecteer vervolgens Ideal

Vul vervolgens het bedrag in dat je wilt overmaken en voer de stappen uit om de overboeking te voltooien.

Crypto kopen

Nu je wallet is gevuld met euro’s kun je aan de slag om crypto te gaan kopen. Het kopen- en verkopen van Bitcoin en andere crypto gaat heel gemakkelijk op Coinbase.

Klik op de “Buy Crypto” button, selecteer vervolgens de coin die je wilt kopen, voer het bedrag in en bevestig de aankoop. Crypto verkopen gaat op precies dezelfde wijze alleen klik je dan op “Sell crypto” in het tabblad ernaast (zie afbeelding hieronder).

Crypto kopen via je een desktop/laptop

Crypto kopen via je mobiel

Zo zie je hoe eenvoudig het eigenlijk is om een account aan te maken op Coinbase en daar crypto te kopen. Voorheen was de site ook in het Nederlands beschikbaar maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Desondanks is de exchange heel gebruiksvriendelijk en hebben ze een uitstekende klantenservice, en een kennisbank waar je op heel veel vragen antwoord zult vinden.