Analist: Bitcoin kan nog verder dalen als deze indicator breekt

De populaire analist Benjamin Cowen waarschuwt voor nieuwe koersdalingen van Bitcoin. Je zou verwachten (en vooral hopen) dat de ellende voorbij is na de stevige dalingen van de afgelopen dagen, maar volgens Cowen zitten er in potentie nog meer koersdalingen in het vat.

Met name als Bitcoin onder één specifieke indicator begint te handelen.

Cruciale indicator voor de Bitcoin koers

Het gaat om het 100-daagse simpele bewegende gemiddelde van de Bitcoin koers.

“Op de korte termijn is het belangrijk om je focus op het 100-daagse simpele bewegende gemiddelde van de Bitcoin koers te houden. Dat is waar we nu zijn en waar ik het meeste naar kijk.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

De afgelopen keren fungeerde deze lijn als een steunpunt. Als de bulls erin slagen om dat ook nu voor elkaar te krijgen, dan kunnen zij Bitcoin hier weleens verdedigen.

Mocht dat niet lukken, dan moeten we naar de bull market support band kijken voor steun. Die ligt op het niveau van 55.500 tot 56.200 dollar. Dat zou een iets grotere daling opleveren voor Bitcoin”, aldus Cowen.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 57.800 dollar en staan we ongeveer 22 procent lager dan de all-time high van 73.800 dollar die op 14 maart werd bereikt.

Wanneer bereikt Bitcoin zijn all-time high?

Er is op dit moment veel discussie onder analisten over het moment van de all-time high voor Bitcoin. Sommige mensen geloven in een zogenaamde links georiënteerde cyclus, die zou betekenen dat we de definitieve all-time high van deze bullmarkt eerder zien dan normaal is voor Bitcoin.

Anderen rekenen juist op een normale cyclus en verwachten pas ergens in 2025 het ultieme hoogtepunt voor Bitcoin.

Benjamin Cowen lijkt voor de tweede theorie te kiezen. Als de Amerikaanse centrale bank zijn renteverlagingen blijft uitstellen vanwege de hoge inflatie, dan ziet hij het gebeuren dat we pas in 2025 weer het bullish momentum oppakken.

Dat lijkt op dit moment wellicht het meest realistische scenario. Er zijn nu weinig redenen om te denken dat Bitcoin het bullish momentum plotseling weer volledig kan oppakken.

All Dutch and English crypto news!

Multipool partners with BSO enabling ultra-fast low latency trading

Majuro, Marshall Islands, May 21st, 2024, Chainwire Multipool, a leading innovator in the blockchain and cryptocurrency industry, announces corporate partnership with industry-leading global connectivity provider BSO,...

SEC contacted exchanges to update spot Ether ETF applications: Report

Officials reportedly contacted the Nasdaq, the Chicago Board Options Exchange and the New York Stock Exchange to make updates and changes to existing spot Ether...

Over 90K traders liquidated amid massive crypto price surge

Over $9o,000 traders were liquidated in 24 hours as Ethereum, Bitcoin prices surged to $3,800 and $71k respectively. Total liquidations reached $383 million, with $297 million...

Crypto insiders anxious and divided as spot Ether ETF decision date looms

Currently, betting markets indicate a 61% chance of U.S. spot Ether ETF approval, up from less than 11% just a few days ago.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo