Polygon Matic

Wat is Polygon Matic?

Bekend is dat op het Ethereum netwerk smart contracts en dapps gemaakt kunnen worden. Over het netwerk valt niks te klagen, maar er zijn wel wat problemen waar Ethereum tegenaan loopt. 1 van die problemen is schaalbaarheid. Overigens heeft niet alleen Ethereum hier last van, maar meerdere blockchains hebben hier mee te kampen.

En daar is dan inderdaad MATIC . Polygon is in het leven geroepen om dit probleem op te lossen. Dagelijks worden er dapps gemaakt op het Ethereum netwerk, en dit zorgt ervoor dat er meer transacties verwerkt kunnen worden.  Als Polygon hier daadwerkelijk de oplossing voor heeft zal de MATIC prijs omhoog schieten.

Maar allemaal leuk en aardig maar wat voor oplossing biedt MATIC dan daadwerkelijk?
De oplossing is als volgt: er is een andere versie van het Plasma Framework. Dit Framework zorgt voor snellere transacties en is ook nog eens goedkoper. Het Plasma Framework werkt met zogenoemde Child Chains. Deze helpen het Ethereum netwerk niet overvol te raken, door transacties over te nemen van dit netwerk.  En de beveiliging hiervan gebeurd alsnog door het Ethereum netwerk wat zorgt dat het ook veilig gebeurd.

Schaalbaarheid zorgt voor massa adoptie. Als het Polygon lukt hierin een grote speler te worden zal de prijs omhoog schieten. Een exacte prijsverwachting voor Polygon MATIC valt natuurlijk moeilijk te voorspellen.

Wie heeft Polygon opgericht?

Polygon zag het levenslicht in 2017. Er zijn 3 personen betrokken bij de oprichting van Polygon: Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal en Anurag Arjun. 2 ervan zijn ervaren blockchain ontwikkelaars en 1 is een bedrijfsadviseur.

Voordat het in 2019 naar het netwerk verhuisde, leverde het Polygon team een enorme bijdrage aan het Ethereum ecosysteem. Samen werd er gewerkt aan de volgende punten: implementatie van de plasma MVP, het wallet connect protocool en ook de veel gebruikte Dagger eventnotificatie engine op Ethereum. Ceo en oprichter van Polygon Jaynti Kanani maakte deel uit van dit team. Hij speelde een zeer grote rol bij de implementatie van Web3, plasma en het wallet connect protocol op Ethereum. De functie die Kanani hiervoor vervulde was datawetenschapper bij Housing.com. De compagnon van Kanani genaamd Nailwal is een blockchainprogrameur en tevens ook ondernemer
Voor de oprichting van Polygon was Nailwal CEO van Scopeweaver en Chief Technical Officer van Welspun Group.Arjan is de enige niet programmerende oprichter van Polygon. Hij werkte als product manager onder andere voor: IRIS Business, SNL Financial, Dexter Consultancy en Cognizant Technologies.

Wat maakt Polygon uniek?

Polygon omschrijft zichzelf als de schaaloplossing met 2 lagen. Dit betekent dat het project niet op korte termijn streeft naar een upgrade van de huidige basisblockchain laag, maar op snelheid van de transacties op de blockchain. De Proof of stake is gebouwd uit checkpoints op de hoofdchain van Ethereum. Dit betekent dat elke sidechain 65.536 transacties per blok kan bereiken. Momenteel ondersteunt Polygon enkel het netwerk van Ethereum. In de toekomst wil het gaan uitbreiden naar meerdere netwerken

Hoeveel tokens van Polygon MATIC zijn er in omloop?

MATIC token worden maandelijks vergeven. Op dit moment is het aanbod 4.877.830.774 MATIC tokens en het maximale aanbod bedraagt 10.000.000.000 MATIC tokens. In 2017 werd bij de eerste particuliere verkoop 3.8 procent van het maximale aanbod MATIC uitgegeven. In april 2019 tijdens de Launchpad werd nog eens 19 procent van het totale aanbod verkocht voor de prijs van 0.00263 per token. Hiermee werd een bedrag van 5 miljoen dollar gegenereerd.

Hoe zit de verdeling dan van de resterende tokens?

Teamtokens 16 procent van het totale aanbod
Advisor tokens 4 procent van het totale aanbod
Network Operation tokens 12 procent van het totale aanbod
Foundation tokens 21.86 procent van het totale aanbod
Ecosysteemtokens 23.33 procent van het totale aanbod

In december 2022 worden alle tokens vrijgegeven.

Koers Polygon Matic en Polygon Matic kopen

Polygon Matic is op verschillende exchanges te kopen. Wij adviseren hierin Bitvavo. Dit is een betrouwbare Nederlandse exchanges en tevens de goedkoopste. Direct Polygon MATIC kopen, dat kun je hieronder doen. Je wordt direct doorgelinkt naar de website van Bitvavo.