Sandbox

Wat is The Sandbox?

The Sandbox is een virtuele wereld die compleet is gecentraliseerd. Hij is gemaakt door maar ook zeker voor de gebruikers zelf. Deze virtuele wereld is gebouwd op de Ethereum Blockchain (ECR20). Spelers kunnen hier van alles creëren denk hierbij aan: bouwen van huizen, land bezitten maar ook zeker geld verdienen met de SAND-token. Het platform daarentegen is decentraal en SAND is hierin de belangrijkste token die gebruikt wordt. Spelers kunnen deze token gebruiken om in hun virtuele wereld aan- en verkopen te kunnen doen. Een toepassing die we bijvoorbeeld ook bij de Enjin coin kennen.
 
Je kunt als speler zelf digitale assets maken. In de crypto wereld is dit ook wel bekend onder de naam non-fungible tokens. Dit is momenteel een ware hype waar ook echt geld in te verdienen valt. En jouw NFT kan dan gekocht worden door iemand anders die gecharmeerd is van jouw creatie. The Sandbox heeft momenteel meer dan 50 partners.
Een bekende hiervan zijn de Cryptokitties. In 2017 waren zij een enorme hype en toen heeft het ook een all time high bereikt wat betreft het aantal transacties. Ook Cryptokitties werkt op de blockchain van Ethereum. Iedere Cryptokitty is een unieke digitale asset en is eigendom van de gebruiker. The Sandbox wil verdere uitbreiding zien van gaming op de blockchain. Het moet totaal decentraal zijn en hierin moet een eigen wereld onstaan waarin je land kunt kopen en verkopen maar ook geld kunt verdienen aan NFT’s. Met Game Makers kunnen gebruikers gratis 3D-games ontwikkelen en lanceren. Game Makers is een extra toepassing op het platform. Je kunt hierdoor dus zelf echt iets toevoegen in deze digitale en decentrale wereld. Deze games kunnen dan weer door andere gebruikers worden gekocht. Als je bedenkt dat in het verleden stukken land zijn verkocht voor maar liefst 45 Ethereum zie je dat het niet lucratief hoeft te zijn. Ethereum is in de tussentijd enorm in waarde gestegen.

Hoe is The Sandbox ontstaan?

Het project The Sandbox werd al in 2011 gelanceerd. We kunnen dit echt wel het begin stadium noemen van de crypto en blockchain technologie. Te bedenken dat Bitcoin in 2009 is opgericht. Achter deze lancering zat Pixowl. Pixowl is een mobiele game studio. Het platform is de afgelopen jaren zeer onderhevig geweest aan innoveringen. The Sandbox heeft net zoals Bitcoin een gelimiteerd aantal tokens. Dit zijn er 3.000.000.000 in totaliteit. In maart 2021 was al duidelijk dat hiervan nog maar 23 procent beschikbaar is. 25 procent werd vastgehouden in een bedrijfsreserve en 31 procent werd verdeeld tussen de oprichters en de teamleden.

Wat is het doel van The Sandbox?

The Sandbox wil inspringen op de populariteit van bijvoorbeeld een game zoals Minecraft. Ze willen hiermee de ervaringen naar een hoger niveau tillen. Het aansturen van de games gaat nog steeds op een centrale manier. Dat wil zeggen dat een gebruiker enkel kan realiseren wat mogelijk is gemaakt door de makers van deze games. Dit maakt jou dus slechts een gebruiker en niet een onderdeel van een in-game platform. Waar The Sandbox naar streeft is om iedereen op een decentrale manier meer gebruiksrecht te geven. Dit gebeurd door middel van NFT’s, waarmee je het landschap kunt bepalen en hier ook nog aan kunt verdienen. The Sandbox wil graag de mogelijkheden aantonen van het samenvoegen van de gaming en blockchain wereld.

Sand token en Staking 

Het platform van The Sandbox maakt gebruik van de SAND token. Het is een ECR20-token ( Ethereum Blockchain). Deze token is essentieel om deel te nemen aan de real life gaming ervaring. Je kunt deze tokens voor van alles inzetten in jouw digitale decentrale wereld. Denk aan land kopen en verkopen en voor de aan en verkopen van NFT’s. Omdat deze wereld decentraal is bepalen de gebruikers zelf wanneer jij beloond wordt met SAND- tokens in de game. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je een bepaald level hebt behaald. Maar je kunt met de SAND-token ook extra gadgets halen in het spel, voor het personaliseren van je karakter. Als je investeert in The Sandbox is staking aan te raden.
Dit is namelijk een passieve manier van het genereren  van inkomen. Je krijgt meer SAND-tokens door deze beschikbaar te stellen in een liquiditeitspool. 5 procent van alle transactievolume dat wordt uitgevoerd in SAND-tokens worden met 50 procent toegewezen aan deze stakingpools. De overige 50 procent gaat naar de foundation van het platform.

Koers Sandbox en SAND kopen

Sandbox is op verschillende exchanges te kopen. Wij adviseren hierin Bitvavo. Dit is een betrouwbare Nederlandse exchanges en tevens de goedkoopste. Direct SAND kopen, dat kun je hieronder doen. Je wordt direct doorgelinkt naar de website van Bitvavo.