Volgens studie zegt meerderheid institutionele beleggers klaar te zijn om digitale activa te kopen

De interesse van institutionele beleggers in cryptocurrencies en crypto-gerelateerde bedrijven blijft groeien, blijkt uit nieuwe gegevens. De crypto-tak van de wereldwijde vermogensbeheergigant Fidelity Investments Inc, Fidelity Digital Assets, heeft Coalition Greenwich de opdracht gegeven om 1100 institutionele beleggers te onderzoeken. Het doel hiervan is om hun verwachtingen over investeringen in digitale activa te begrijpen.

Van de ondervraagde beleggers verwacht de meerderheid in de toekomst te investeren in digitale activa. Reuters meldde dat het onderzoek tussen december 2020 en april 2021 werd uitgevoerd. Vermogende investeerders, familiebedrijven, digitale en traditionele hedgefondsen, financiële adviseurs en donatie fondsen namen deel hieraan.

Directe beleggingen in cryptocurrencies, het kopen van crypto gerelateerde bedrijfsaandelen of blootstelling via andere beleggingsproducten, maakten deel uit van de definitie van het onderzoeksteam over investeringen in digitale activa. Van de deelnemers verwacht ongeveer 70% de komende vijf jaar te investeren in digitale activa.

Van het deel van de groep geïnteresseerd in het beleggen, voorzien negen op de tien dat de portefeuilles van hun bedrijf of hun klanten binnen hetzelfde tijdvenster digitale activa zullen toevoegen. De inzet van Fidelity Digital heeft te maken met het bijhouden van de institutionele interesse in digitale activa. Om de groeiende crypto-appetijt van institutionele beleggers aan te kunnen, heeft het bedrijf pasgeleden daarom zijn personeelsbestand met ongeveer 70% vergroot.

Een andere speler in het institutionele investeringsspel is Grayscale. Het bedrijf is voor digitaal vermogensbeheer ook van plan om de gedecentraliseerde financiële wereld (DeFi) te betreden, los van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) of Ether (ETH). Grayscale kondigde op maandag een nieuw investeringsvehikel aan dat gericht is op DeFi-activa.

Het bericht Volgens studie zegt meerderheid institutionele beleggers klaar te zijn om digitale activa te kopen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Wat willen programmeurs Ethereum met data van wallet MetaMask?

ConsenSys verzamelt IP- en wallet-adressen van gebruikers van het populaire MetaMask. Dit krijgt ConsenSys voor elkaar via blockchain-bedrijf Infura. ConsenSys is een softwarebedrijf voor Ethereum...

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo