Analyse: Bitcoin koers leeft op, maar voor hoelang nog?

Bitcoin daalde de afgelopen week tot een koers van 56.500 dollar daalde. Maar het duurde niet lang voordat de munt met een opleving begon. BTC is sindsdien met bijna 13% gestegen, maar is dit houdbaar? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Hoe staat BTC ervoor?

We beginnen deze analyse met een blik op de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het verleden. Hierdoor worden twee prijslevels duidelijk, waar de koers al eerder op reageerde. Deze zijn hieronder weergegeven als rode en groene zone.

De groene zone laten we even voor wat het is. Dit level hoeft hopelijk niet van toepassing te zijn in de nabije toekomst. Maar voor de lange termijn kan dit level nog wel eens van belang zijn. Het is daarom goed om deze alvast helder te hebben.

De rode zone daarentegen is wel erg belangrijk. Dit is de plek die Bitcoin er eerst van weerhield om verder te zakken dan 60.000 dollar. Maar toen deze afgelopen week brak, daalde de koers verder tot 56.500 dollar. Inmiddels lijkt de munt met een opleving bezig, waardoor de munt weer in de rode zone verhandeld wordt, maar we kunnen nog niet helemaal overslaan in een positieve verwachting.

Bitcoin in neerwaartse trend

Dit heeft te maken met de neerwaartse trend die Bitcoin op dit moment maakt. Door de daling van de afgelopen week maakt de munt steeds lagere laagtes en steeds lagere hoogtes. Om dat beter te kunnen zien (en analyseren) gaan we ook even kort kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor – je raadt het al – 4 uur.

In deze afbeelding zijn nog twee extra blauwe lijnen getekend om het vorige hoogte- en laagtepunt aan te geven. Je kan zien dat deze lager liggen dan de piek en het dal ervoor. Om vanuit hier dus van trend te veranderen, moet de munt voorbij de bovenste blauwe lijn komen. Een hoger laagtepunt zou hier ook aan bij kunnen dragen.

Zo kan Bitcoin bijvoorbeeld nog steeds in de rode zone zitten, maar zolang de koers niet boven de 64.300 dollar uitkomt, blijft de trend neerwaarts. Het is daarom goed om deze trend en de prijslevels in de gaten te blijven houden.

Als de munt voorbij zijn vorige hoogtepunt komt, kan het namelijk erg snel gaan. Maar het is goed om te beseffen dat dit ook geldt voor het negatieve scenario – mocht Bitcoin onder de 56.500 dollar terecht komen.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum lacks a ‘simple one-liner’ elevator pitch for boomers — Analysts

While Bitcoin is often marketed as "digital gold," Ethereum hasn't quite found its simple elevator pitch yet, according to crypto analysts.

Nvidia faces ‘near zero chance’ of beating Bitcoin this decade again — Crypto execs

Technology company Nvidia outperformed Bitcoin over the past decade, but cryptocurrency executives see slim chances of a repeat.

How to train an AI bot to day-trade crypto

Learn the essential steps to create and train your own AI bot for day trading cryptocurrencies and potentially automate your trading decisions.

Marathon Digital enters renewable energy partnership with Kenyan gov’t

Marathon Digital, one of the world’s leading Bitcoin mining operations, announced a collaboration to overhaul Kenya’s renewable energy sector.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo