Upgrade VeChain zorgt voor groenste blockchain van de wereld

VeChain heeft gisteren een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn geschiedenis. Het mainnet genaamd VeChainThor is geüpgraded naar de eerste fase van het Proof of Authority (PoA) 2.0 SURFACE-consensusalgoritme. Volgens VeChain is dit de groenste methode ter wereld om blokken en transacties op een keten te verifiëren.

Het project en de blockchain van VeChain werden in 2015 gelanceerd, VeChain heeft tot doel om blockchain te gebruiken om elk onderdeel van logistieke ketens te tracken.

Verschil met bitcoin en ethereum

PoA en Proof of Stake (PoS) verschillen van Proof of Work (PoW) doordat ze geen mining nodig hebben om netwerkconsensus te bereiken. PoA bereikt consensus door de identiteit van gebruikers te verifiëren, terwijl PoS dit doet door munten te staken (vastzetten).

Het VeChain-netwerk heeft 101 nodes. Ter vergelijking: Bitcoin heeft momenteel 13.244 nodes, terwijl Ethereum 2.701 heeft. Minder nodes betekent in theorie ook minder decentralisatie, maar zou voor een sneller netwerk moeten zorgen.

Beter geschikt voor commerciële toepassingen

VeChain biedt dus niet de veiligheid en het decentrale netwerk dat bitcoin kan bieden, maar dat hoeft ook niet. Dit heeft de voorkeur voor commerciële en industriële toepassingen.

Een bijkomend voordeel is dat PoA minder energie-intensief is en een zeer lage hoeveelheid koolstof uitstoot. VeChain suggereerde dat de nieuwe upgrade ’s werelds groenste manier is om op grote schaal consensus te bereiken.

Drie grote verbeteringen

De upgrade bestaat volgens de officiële aankondiging uit drie hoofdcomponenten.

  1. De eerste is een verifieerbare willekeurigheidsfunctie (VRF) die veilig en willekeurig nodes toewijst om blokken te produceren of transacties te verwerken, waardoor ze immuun worden voor corruptie.
  2. De tweede is een door de commissie goedgekeurd proces voor het produceren van blokken dat de kans op netwerkforking aanzienlijk vermindert. Forking kan vertragingen veroorzaken en de doorvoer van het netwerk vertragen.
  3. Het derde onderdeel is een passief bevestigingsproces voor de finaliteit van het blok. Dit zorgt ervoor dat nieuwe blokken worden voltooid, zelfs als alle nodes op het netwerk niet gesynchroniseerd zijn.

De upgrade naar PoA 2.0 SURFACE is ook bedoeld om de schaalbaarheid, beveiliging en doorvoer op het VeChainThor-mainnet te verbeteren.

VeChain koers

De koers van VET, de munt van VeChain is met 7% gedaald tot iets meer dan 0,12 euro.

Bron: BTC Direct

Krijg 10 euro VeChain van ons

Handel in VeChain (VET) op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

The post Upgrade VeChain zorgt voor groenste blockchain van de wereld appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

SEC’s Gensler is loyal to banks, not an impartial regulator — Rep. Tom Emmer

United States Rep. Tom Emmer has spoken out against Securities and Exchange Commission chairman Gary Gensler during a hearing at the House Financial Services Committee...

UK politicians enter the metaverse, mainstream media says NFTs are worthless: Nifty Newsletter

In this week's newsletter, check out Glassnode data that shows nonfungible token (NFT) protocol Bitcoin Ordinals may not be clogging the network. Read about British...

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo