Twitter start team om bitcoin en crypto-ecosysteem verder te ontwikkelen

Twitter, het favoriete sociale netwerk van iedereen die iets met crypto doet, is vastbesloten om een nog grotere impact te maken op het crypto-ecosysteem. Het bedrijf stelt op dit moment een team samen die zich alleen bezighouden met ontwikkelen van oplossingen voor crypto, dapps en DeFi.

Ingenieur Tess Rinearson zal het team leiden. Voordat ze bij Twitter kwam, was Tess betrokken bij de ontwikkeling van Tendermint Core, ze werkte ook samen met Chain.com, de Interchain Foundation en Cosmos.

Team crypto

Ze legt zelf uit op Twitter, dat het team een breed takenpakket krijgt. Denk aan cryptocurrency’s, blockchain en andere technologieën die met de gedecentraliseerde financiële wereld te maken hebben.

Dat klinkt allemaal heel vaag, in de praktijk zal het team de fooien-in-bitcoin-functie perfectioneren en verder werken aan proof-of-identity-service via NFT’s. Daarnaast is Rinearson van plan te werken aan ondersteuning voor dApps en andere identiteitsgerichte oplossingen, eigendom van activa en gemeenschapsvorming.

Onder de naam Twitter Crypto zal het team de leiding hebben over alles wat met Web 3.0 te maken heeft, en hoewel er geen vacatures zijn, heeft Tess haar DM’s geopend zodat iedereen die geïnteresseerd is in deelname aan het project kan solliciteren.

Heeft nog lang geduurd

Dat Twitter een eigen crypto-team start, komt voor niemand als een verrassing. Je zou zelfs kunnen stellen dat het gek is dat ze dit nog niet hebben. De filosofie van het bedrijf is in lijn met de visie van CEO Jack Dorsey dat bitcoin de valuta van het internet kan worden, maar ook dat blockchain een revolutie teweeg kan brengen in de toekomst van de mensheid.

Jack Dorsey is een voorstander van decentralisatie en vrije keuze. Hij stelt zich een toekomst voor waarin de gebruiker kan kiezen wat hij op sociale netwerken ziet door zijn favoriete aanbevelingsalgoritme te kiezen, in plaats van te vertrouwen op één enkel bedrijf om het te controleren.

Het idee is in ontwikkeling sinds 2019, maar nog niet uitgevoerd.

The post Twitter start team om bitcoin en crypto-ecosysteem verder te ontwikkelen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Costo sells out of gold bars, but is it a better investment than Bitcoin?

Costco has made headlines this week after it rapidly sold out of gold bars. In times of economic uncertainty and rising inflation, it's no surprise...

Bitcoin ETFs: A $600 billion tipping point for crypto

A United States appellate court directed the Securities and Exchange Commission (SEC) in August to reassess its denial of Grayscale's application for a Bitcoin exchange...

Google Cloud is now a validator on the Polygon network

Polygon Labs announced on Sep. 29 that Google Cloud has joined the Polygon PoS network as a validator.  Google Cloud joins more than 100 other validators...

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo