Strike CEO onthult: Bitcoin prijs kan stijgen naar $1 miljoen

In een exclusief interview met David Lin heeft Jack Mallers, de CEO van Strike, gedurfde inzichten gedeeld over de mogelijke koers van Bitcoin en de bredere implicaties ervan voor de financiële wereld. Mallers begon het interview met een opvallende voorspelling: hij suggereerde namelijk dat de prijs van Bitcoin zou kunnen stijgen naar $1 miljoen. Hoe komt hij tot deze voorspelling?

Banner Bitcoin 1

Voorspelling van $1 miljoen

Deze voorspelling baseert hij op de financiële instabiliteit binnen de obligatiemarkten, die sterk verweven zijn met banken. Volgens Mallers zou een mogelijke bailout om deze markten te stabiliseren kunnen leiden tot enorme liquiditeitsinjecties, wat de prijzen van assets, waaronder Bitcoin, zou opblazen.

Bitcoin: het hardste geld ooit

Mallers beschreef Bitcoin als het “hardste” geld dat ooit is gecreëerd, en wees op zijn beperkte aanbod als een essentieel kenmerk. Dit maakt Bitcoin een aantrekkelijke waardeopslag, superieur zelfs aan traditionele assets zoals goud, waarvan de hoeveelheid nog steeds kan worden verhoogd.

Rol van het Lightning Network

Een belangrijk onderwerp van discussie was het Lightning Network en zijn rol bij het verbeteren van de bruikbaarheid van Bitcoin als valuta. Mallers legde uit dat het Lightning Network de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin aanpakt door snellere en goedkopere transacties mogelijk te maken. Hij benadrukte de capaciteit van Strike om in real-time wereldwijde Bitcoin-transacties te faciliteren, wat Bitcoin transformeert tot een praktischer medium voor dagelijkse transacties.

Kritiek op altcoins

Mallers uitte zijn scepsis over altcoins, waaronder Ethereum, en betwijfelde hun levensvatbaarheid als echt geld. Hij betoogde dat veel altcoins voornamelijk technologische experimenten zijn in plaats van echte monetaire instrumenten, vaak ontworpen om trends te benutten in plaats van substantiële monetaire oplossingen te bieden.

Toekomstplannen voor Strike

Wat betreft de toekomst van Strike, heeft Mallers ambitieuze plannen om het tot een toonaangevende financiële dienstverlener voor Bitcoin te maken. Hij besprak de uitbreiding van Strike naar nieuwe markten, met name in Europa, en benadrukte de focus van het bedrijf op het behandelen van Bitcoin als echt geld – een instrument voor financiële autonomie in plaats van alleen speculatieve investeringen.

Persoonlijke financiële strategie

Interessant genoeg deelde Mallers zijn persoonlijke financiële strategie, die exclusief gericht is op het bezitten van Bitcoin en uitgeven via krediet, waardoor hij alleen blootgesteld wordt aan een waarderende asset. Deze aanpak, merkte hij op, is een praktische toepassing van zijn vertrouwen in de toekomst van Bitcoin.

Naar de app ➜  

All Dutch and English crypto news!

Ethereum price chart hints at $4K breakout to new all-time highs

Ether price could be on track to new all-time highs, provided it can close the week above the $4,000 mark.

Michael Saylor’s over ETF’s: “Ethereum ETF’s zouden goed kunnen zijn voor Bitcoin” 

MicroStrategy oprichter en CEO Michael Saylor heeft zijn standpunt over Ethereum (ETH) ETF’s verrassend bijgesteld na de goedkeuring ervan. Voorheen bekend als een uitgesproken Bitcoin...

Victim who lost $7M in Ethereum re-staking exploit gets funds back

A permit phishing attack appears to have siphoned 1,807 liquid staked Ether from the victim's wallet address.

Bitcoin whitepaper is weer terug na rechtszaak

Bitcoin.org mag de whitepaper achter onze favoriete crypto bitcoin weer online plaatsen. Dit volgt op een Britse rechterlijke uitspraak in maart van dit jaar. In deze...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo