Prijs cryptocurrency OMG crasht 33% na momentopname voor BOBA airdrop

Er zijn een paar wetmatigheden in crypto die vrijwel altijd gelden, en buy the rumour, sell the news is daar één van. Dit geldt ook voor de koersontwikkeling van cryptocurrency OMG.

Buy the rumour, sell the news

Het Enya-team (onderdeel van OMG Foundation) kondigde namelijk een airdrop aan en de prijs steeg (buy the rumour), iedereen die op een bepaalde datum en tijd OMG in eigen beheer heeft, maakt deel uit van de airdrop. Toen dat gekozen moment bereikt werd, crashte de OMG koers met één derde (sell the news).

Bron: BTC Direct

Aan de hand van de grafiek hierboven kan je vast wel raden wanneer dat gekozen moment was.

Hoe werkt een momentopname

Hoe werkt dit? Het team kondigt een airdrop aan voor iedereen die OMG in zijn eigen wallet beheert, de hoeveelheid gratis coins wordt gemeten aan de hand van de hoeveelheid OMG coins iemand heeft. Er wordt een moment afgesproken waar een snapshot wordt gemaakt van de wallets aan de hand van openbare informatie van de blockchain.

Dat moment was vannacht om 01:00 uur. Grote kans dat veel investeerders meteen hun OMG inwisselde voor andere coins, waardoor de koers met 4 euro is gezakt.

Wat zijn BOBA en OMG?

De BOBA-tokens worden later deze maand uitgekeerd. BOBA-tokens zijn gouvernance-tokens voor BOBA DAO en gebruikers krijgen deze op 19 november.

DAO staat voor een decentralized autonomous organization of een organisatie die zelfsturend is aan de hand van een set regels gecodeerd met smart contracts. OMG is een tweede laagsschaaloplossing die de transactiedoorvoer van Ethereum verhoogt. Transacties op het Ethereum netwerk worden gebundeld en gevalideerd via een snellere, tweede laag, vervolgens worden ze teruggestuurd naar de Ethereum-blockchain ter bevestiging. OMG kan duizenden transacties per seconde verwerken en kan de kosten van Ethereum met een derde verlagen.

Boba is een Optimistic Rollup-laag-twee-oplossing die helpt bij het schalen van smart contracts op Ethereum.  Houders van BOBA-tokens komen in aanmerking om voorstellen voor Boba DAO in te dienen en erover te stemmen.

Boba Network tweette om 01:04 uur dat de momentopname plaatsvond in Ethereum-blok 13597967 en op Boba Network-blok 15354.

Koersontwikkeling OMG

Boba Network kondigde de airdrop aan op 20 september, toen OMG ongeveer 9 euro was. Sindsdien heeft OMG twee significante prijspieken gezien. De airdrop was onderdeel van een grotere campagne om de lancering van het hoofdnet van Boba Network te promoten.

De airdrop geldt alleen als je OMG in je eigen wallet beheert, en niet bij BLOX of BTC Direct.

The post Prijs cryptocurrency OMG crasht 33% na momentopname voor BOBA airdrop appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo