Polygon (Matic) neemt Hermez Network over voor 322 miljoen euro vanwege Zero Knowledge

Hermez Network, een prominent op cryptografie gebaseerd zero-knowlegde schaalproject, zal fuseren met het in India gevestigde Polygon. Laatstgenoemde richt zich op het goedkoper en sneller maken van transacties op de blockchain van Ethereum. Ofwel, beiden streven het opschalen van transacties op Ethereum na. Polygon ken je wellicht ook onder de oude naam Matic.

Samenvoegen ecosystemen

Polygon is begonnen met het samenvoegen van Hermez, inclusief de technologie, het team, live-oplossingen en HEZ-tokens in zijn ecosysteem. Hermez zal opereren onder de naam Polygon Hermez als onderdeel van Polygon’s aanbod. De Polygon suite biedt al oplossingen zoals onder andere Polygon PoS, Polygon SDK en Polygon Avail. Het toegezegde bedrag voor de fusie was 250 miljoen MATIC-tokens, tegen de huidige koers is dat 322 miljoen euro.

De twee projecten voegen hun eigen tokens samen: Polygon’s MATIC en Hermez’s HEZ. HEZ-houders kunnen hun tokens inwisselen tegen een tarief van 3,5:1 per MATIC-token. HEZ-tokens worden op een gegeven moment uitgefaseerd, maar hier is nog geen datum voor geprikt.

Unieke fusie

Volgens de aankondiging is de deal de ‘eerste volledige fusie van het ene blockchain-netwerk in het andere.’ Het is ook een van de eerste gevallen van een symbolische fusie.
Hermez is volgens de aankondiging de enige gedecentraliseerde rollup, wat betekent dat het transacties uitvoert met behulp van blockchain buiten de belangrijkste Ethereum-keten of laag-1. Het maakt gebruik van ZK-technologie, die cryptografische algoritmen gebruikt om transacties te verifiëren en af ​​te wikkelen zonder de onderliggende data te gebruiken.

Ook maakt het systeem snellere tokenoverdrachten mogelijk en bespaart het blokruimte. Ter vergelijking:  Een standaardtransactie van Ether heeft ongeveer 100 bytes in de keten nodig, terwijl een transactie met Hermez ongeveer 10 bytes in beslag neemt.

De fusie tussen Polygon en Hermez maakt deel uit van Polygons strategische inzet voor op zero-knowledge gebaseerde oplossingen. In een blogpost vorige week kondigde Polygon aan dat ze 850 miljoen euro hebben uitgetrokken voor het adopteren, ontwikkelen en verwerven van ZK-projecten en -oplossingen.

Wat is zero knowledge?

Is het mogelijk om aan te tonen dat iets waar is zonder de gegevens te onthullen die dit bewijzen? Dit is wat de ‘Zero Knowledge Proof’-technologie voorstelt, een techniek die cryptografische algoritmen gebruikt, zodat verschillende partijen de waarheid van informatie kunnen verifiëren zonder de gegevens waaruit de informatie bestaat te delen.

Ter illustatie: Iemand kan bijvoorbeeld aantonen dat hij de juiste leeftijd heeft om toegang te krijgen tot een product of dienst, zonder dat hij hoeft te onthullen hoe oud hij is. Of iemand kan bewijzen dat hij voldoende inkomen heeft om een product te kopen, zonder het exacte bedrag dat hij bezit te hoeven delen. Mocht je hier meer over willen weten, dan raden wij Zero Knowledge Proof: How to Preserve Privacy in a data-based World aan.

The post Polygon (Matic) neemt Hermez Network over voor 322 miljoen euro vanwege Zero Knowledge appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Positive Signs Flash for Bitcoin But This Level is a Major Obstacle (BTC Price Analysis)

Bitcoin's price action has rebounded significantly while testing key support levels. The next few days could determine whether the market would start a mid-term recovery...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo