Oekraïne volgt Europa en gaat voor zelfde crypto wetgeving

De Oekraïense overheid heeft verklaard van plan te zijn de Markets in Crypto-Assets (MiCA) regulering van de Europese Unie te adopteren binnen het eigen land. MiCA is deze week met enthousiasme ontvangen door verschillende leidende figuren in de cryptowereld.

Oekraïne werkt samen

Yaroslav Zheleznyak, de vicevoorzitter van het Belastingcomité van Oekraïne, heeft aangekondigd dat ze samenwerken met de Nationale Commissie voor Effecten en de Effectenbeurs (NKCPFR) en andere regulerende instanties om bepaalde bepalingen van MiCA te implementeren, waardoor crypto-activa in Oekraïne gelegaliseerd zouden worden.

Een lid van de NKCPFR heeft er vertrouwen in dat Oekraïne een van de eerste landen zal zijn die deze regelgeving opneemt in de nationale wetgeving.

Wat is MiCA?

MiCA is regelgeving voor de hele Europese Unie voor hoe om te gaan met cryptocurrency. Het heeft als doel om witwassen van geld tegen te gaan, standaard toezicht op te zetten en bescherming voor consumenten te bieden.

De regelgeving onderwerpt crypto-transfers aan de “reisregel”, die al van toepassing is in de traditionele financiële sector. Deze regel verplicht dat transactiegegevens, inclusief de bron en de ontvanger, worden gedocumenteerd en opgeslagen aan beide kanten van de transactie.

Europa en Oekraïne

De verwachting is dat MiCA startups binnen de EU kan helpen, waardoor hun marktaandeel mogelijk wordt vergroot ten opzichte van niet-gereguleerde concurrenten. De recente goedkeuring van deze wetgeving door het Europees Parlement markeert een belangrijke mijlpaal voor de crypto-industrie binnen de Europese Unie.

Het zal crypto-activa dekken die momenteel niet worden gereguleerd door bestaande wetgeving voor financiële diensten, gericht op transparantie, openbaarmaking, autorisatie en toezicht op transacties voor degenen die cryptocurrency uitgeven en verhandelen.

De beslissing van Oekraïne om de EU-regelgeving te adopteren ligt in lijn met de kandidaat-status voor de EU. Maar het is niet alleen maar koek en ei tussen de unie en Oekraïne. Zo hebben veel boeren in Europa last van de goedkope graan uit Oekraïne. Door de oorlog met Rusland heeft de Europese Commissie besloten om invoerheffingen op Oekraïens graan te schrappen, met gevolg dat de interne markt wordt verstoord.

All Dutch and English crypto news!

The EU is watching your wallet, but it still beats the US for crypto

Europe is requiring crypto wallet providers to track every move you make, but companies should still consider the region for its regulatory clarity.

DOT/USD technical analysis – will the bottom hold?

Polkadot hodlers are underwater A bullish scenario remains valid if the lows hold A move above $7 should lead to more gains It has been a tough period...

Russia scraps plans for a national cryptocurrency exchange

Russia will continue to create new crypto platforms in response to sanctions, State Duma official Anatoly Aksakov said.

Miner earnings from Bitcoin fees decline 90% from peak of BRC-20 frenzy

Bitcoin miners' revenue from fees dropped 90% since the BRC-20 peak, from $17.8 million daily to $1.7 million per day as of 29 May, 2023. However,...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo