Kan ChatGPT helpen bij het populariseren van crypto? Het antwoord is ja!

Het is geen geheim dat bearmarkten uitdagend zijn. Tijdens voorgaande marktcycli zijn heel wat veelbelovende projecten vergeten geraakt. Toch bieden deze neergaande markten kansen voor innovatie en een sterkere toekomst voor de crypto-industrie. Uniswap en OpenSea zijn daar goede voorbeelden van. Zij hebben succes behaald door juist tijdens een bearmarkt te bouwen en zo ook nieuwe opwaartse cycli te stimuleren.

In de huidige markt, die na een lange bearmarkt weer in een lichte opwaartse trend lijkt te zitten, zijn er ook weer interessante innovaties te zien. Kunstmatige intelligentie (AI) staat bovenaan de lijst. AI heeft de potentie om de crypto-industrie razendsnel naar een hoger niveau te brengen, om zo het “algemene” doel van 1 miljard crypto-gebruikers te behalen.

De onmiskenbare opkomst van AI

AI is de meest opwindende technologische innovatie sinds blockchain. Het lijkt dan ook vanzelfsprekend dat deze twee technologische innovaties zullen samensmelten om de toekomst van de mensheid aan te sturen.

Web2, oftewel het internet zoals we dat nu kennen, heeft ons leven makkelijker gemaakt door onder andere algoritmes en doelgerichte advertenties te gebruiken. Het komt erop neer dat websites en apps volledig zijn gaan inspelen op de individuele behoeftes van gebruikers.

De opkomst van AI biedt de crypto-industrie de kans om ook te kunnen kijken naar wat gebruikers echt nodig hebben, om zo massa-adoptie te kunnen aansporen. Het is belangrijk om blockchain toegankelijker te maken voor gemiddelde gebruikers, omdat veel mensen nu nog weinig snappen van crypto en daarom niet deelnemen.

Apps zoals Spotify, Amazon en Instagram hebben de wereld veranderd door inhoud te leveren waarvan we niet eens wisten dat we het nodig hadden. Hun succes is deels te danken aan de privacyschending die er heeft plaatsgevonden om algoritmes te kunnen trainen met onze persoonlijke gegevens, maar het is ook grotendeels te danken aan de eenvoudige en effectieve gebruikerservaring van deze apps.

Hoe kan AI de massa-adoptie van crypto stimuleren?

De gebruikerservaringen van veel crypto-toepassingen zijn op zijn zachtst gezegd matig. Vaak horen wij bijvoorbeeld dat het gebruik van wallets als “intimiderend en koud” wordt ervaren. Een persoon moet heel wat kennis opgebouwd hebben om überhaupt veilig een transactie te kunnen doen, zonder bang te zijn om geld kwijt te raken.

AI kan op veel manieren de gebruikerservaringen van crypto-toepassingen flink verbeteren en daardoor mensen overtuigen om deel te nemen.

AI kan bijvoorbeeld helpen bij het maken van transacties, door automatisch te kijken of de transactie veilig is. Op deze manier kunnen veel scams worden voorkomen. AI zou ook automatisch extra verificatie stappen kunnen toevoegen aan transacties voor gebruikers die dit fijn vinden, om te voorkomen dat zij een verkeerde transactie maken.

Voor de gebruiker die woorden zoals “smart contracts”, “seed phrases” en “wallets” niet helemaal begrijpen, zou AI ook een belangrijke rol kunnen spelen. AI zou bijvoorbeeld helpen door deze woorden automatisch voor jou te vertalen naar een simpele, begrijpelijke versie. Op deze manier worden bepaalde processen een stuk makkelijker en sneller, omdat gebruikers niet eerst uren aan onderzoek hoeven te doen op het internet.

AI zou zelfs NFT-liefhebbers kunnen helpen door te analyseren wat voor NFT’s zij precies interessant vinden (door bijvoorbeeld te kijken naar de aankoopgeschiedenis)en hen vergelijkbare NFT’s aan te raden.

Er zijn nog duizenden andere manieren te bedenken voor hoe AI kan helpen bij het gemakkelijker maken van crypto en crypto-toepassingen, maar het is in ieder geval zeker dat AI deze soms ingewikkelde wereld een stuk gebruiksvriendelijker gaat maken.

All Dutch and English crypto news!

MUFG to facilitate Japanese bank-backed stablecoins via Progmat Coin platform

Megabank Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) has announced that its stablecoin issuance platform "Progmat Coin" will soon be used by Japanese banks to launch Yen-pegged...

Net Bitcoin ATMs record an increase after 4 months of global downtrend

Breaking the year-long trend of declining Bitcoin (BTC) and crypto ATMs across the globe, May recorded a steep increase in net installations with nearly 1,400...

Microsoft pens AI cloud computing deal with former Ethereum miner CoreWeave: CNBC

Microsoft has reportedly signed a deal with former Ethereum miner CoreWeave to use its cloud computing infrastructure to support its Artificial Intelligence-powered services. According to a...

Crypto Biz: Six months on from FTX, Tether mines BTC, and Nvidia’s AI superchips

Just over six months after FTX's dramatic collapse, the crypto industry can finally begin analyzing the effects of the debacle. The quick ripple effect to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo