Institutionele beleggers kochten bitcoin dip na FUD uit China

Afgelopen vrijdag publiceerde de People’s Bank of China (PBoC) een memo waarin een verbod op alle crypto-transacties werd aangekondigd. Dat veroorzaakte meteen een dip van 8 procent in de bitcoin koers die daarna ook de gehele markt met zich meetrok. Interessant is dat institutionele beleggers niet zijn geschrokken van deze dip, maar juist instapten.

Volgens het wekelijkse rapport van CoinShares heeft de industrie deze week een instroom van ongeveer 81,3 miljoen euro mogen noteren. Daarvan komt 43,2 miljoen euro op het conto van bitcoin en 24,9 miljoen op het conto van ethereum. De totale instroom van de afgelopen 6 weken komt daardoor te liggen op ruim 275 miljoen euro.

Sentiment rondom bitcoin lijkt te verbeteren

De grootste zak met institutioneel geld is deze week dus richting bitcoin gegaan. Wat de moeder aller cryptocurrency’s zeker nodig heeft, want slechts in de afgelopen 4 van de 17 weken was de instroom van geld groter dan de uitstroom. Als het gaat om institutionele beleggingsproducten natuurlijk. Het sentiment in de markt keert langzaam om naar de goede kant en dat zien we ook bij andere munten terug.

Ethereum volgde bitcoin deze week met een instroom van 24,9 miljoen euro. Wat volgens het rapport van CoinShares met name te maken heeft met de groeiende hoeveelheid ether die in Ethereum 2.0 is gestaked. Volgens de schattingen van CoinShares is inmiddels 6,6 procent van alle ether op die manier opgesloten in het nieuwe Ethereum. Wat betekent dat er steeds minder ethers beschikbaar zijn op de markt.

Als we naar de kleinere altcoins kijken, dan zijn het vooral Solana en Polkadot die de show stelen als het gaat om institutioneel geld. Zo ging er deze week 3,3 miljoen euro richting Solana en 2,06 miljoen euro richting Polkadot. Wat voor beide munten een relatief grote groei van de totale geïnvesteerde berg van institutioneel geld betekent. Solana mag nu teren op een totaal van 75,7 miljoen euro en Polkadot moet het doen met 66,2 miljoen euro.

Wat was er precies aan de hand in China?

De PBoC, de centrale bank van China, publiceerde op 24 september jongstleden dus een memo waarin alle crypto-transacties verboden zijn verklaard in het land. Als reactie daarop schoten de koersen naar beneden. Interessant is dat de maatregelen al op 3 september publiek waren, maar dat de Westerse media hier pas afgelopen week lucht van kreeg. Hiermee lijkt de PBoC de weg vrij te maken voor de digitale yuan.

Hoewel het slechte nieuws uit China in dit geval een negatieve impact op de markt heeft, zijn er in de geschiedenis ook momenten aan te wijzen waarbij dat niet het geval was. In september 2017 ging een soortgelijk bericht namelijk vooraf aan de enorme bullrun die ons destijds naar een nieuwe all-time high bracht.

In september 2017 verbood de Chinese overheid het aan cryptobeurzen om hun diensten te richten aan inwoners van China en mochten Chinezen niet meedoen aan zogenaamde initial coin offerings (ICOs). In eerste instantie veroorzaakte dat een koersdip, maar niet veel later begon bitcoin aan zijn historische klim naar de nieuwe all-time high in december 2017. Zou de geschiedenis zich dit jaar herhalen?

The post Institutionele beleggers kochten bitcoin dip na FUD uit China appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

US military partner Constellation opens Hypergraph network to app developers

The “Layer 0” network was created in collaboration with the United States Department of Defense and is now open for commercial Web3 applications.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo