Ethereum ETF gelist door Franklink Templeton, maar goedkeuring SEC lijkt ver weg

Franklin Templeton, een grote speler in vermogensbeheer, heeft een nieuw product gelanceerd: de Franklin Ethereum TR Ethereum ETF, afgekort EZET.

Deze ETF, die direct gekoppeld is aan de waarde van Ethereum, is geregistreerd bij de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC). De DTCC is een belangrijk Amerikaans platform voor het afhandelen van effectenhandel.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Hoewel de ETF geregistreerd staat bij de DTCC, betekent dit niet dat de aandelen ook daadwerkelijk verhandeld kunnen worden. De SEC moet er ook nog een plasje over doen.

SEC moet nog toestemming geven

De registratie bij de DTCC wil dus nog niet zeggen dat de Amerikaanse beurstoezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), toestemming heeft gegeven. De DTCC registreert veel effecten, maar goedkeuring van de SEC is een strengere procedure en nodig om werkelijk handel aan te mogen bieden.

Franklin Templeton diende in februari al een aanvraag in bij de SEC. Als de SEC akkoord gaat, komt de ETF onder de naam “Franklin Ethereum ETF” op de beurs van Chicago te handelen.

De SEC heeft echter het besluit uitgesteld tot 11 juni. De toezichthouder wil meer tijd om de aanvraag te bestuderen. Volgens experts is de kans klein dat de SEC deze en andere Ethereum ETF’s goedkeurt. De SEC moet nog over meerdere aanvragen beslissen, waaronder van VanEck en Ark.

Waarom zou de SEC weigeren?

Mogelijk vindt de SEC dat er te weinig toezicht is op de markt voor Ethereum. De toezichthouder wil misschien meer informatie voordat er gehandeld kan worden in ETF’s die direct gekoppeld zijn aan Ethereum.

Ondanks de scepsis blijven sommige aanbieders van ETF’s optimistisch. Ze zouden bereid zijn om met de SEC te overleggen om eventuele zorgen weg te nemen. De markt wacht nu in spanning af wat de SEC gaat beslissen.

De feedback van de SEC is echter niet veelbelovend, wat wijst op een mogelijke weigering van deze aanvragen. Wat een contrast met de meer open discussies die in januari leidden tot de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo