Grootmeester Magnus Carlsen jaagt op een non-fungible trofee, namelijk NFT voor de overwinning

Meltwater Champions Chess Tour (MCCT), een internationaal schaaktoernooi, heeft aangekondigd dat het non-fungible token (NFT) trofeeën en verzamelobjecten zal slaan om de meest bepalende momenten van het spel voor altijd te behouden. De winnaar van de MCCT wordt beloond met een NFT-trofee. Hiermee wordt de betrokkenheid van mainstream crypto van de internationale schaakgemeenschap wordt gemarkeerd.

Grootmeester Magnus Carlsen en negen andere professionele schakers, zoals Wesley So, zullen aan de finale van het toernooi meedoen. Chess Champs zal twee edities van de Champion’s Trophy NFT maken, volgens een officiële verklaring. Fans kunnen zo een replica van de trofee bemachtigen via een online veiling. Een reeks NFT-verzamelobjecten die worden toegeschreven aan de zetten, de momenten en de spelers tijdens de schaaktour, zullen bovendien ook door het bedrijf worden uitgebracht.

Op een recent schaaktoernooi georganiseerd door crypto exchange FTX, is Carlsens interesse in crypto terug te voeren toen de wereldkampioen samen met een geldprijs van $ 60.000, 0,6 Bitcoin (BTC) won. De schaakgemeenschap onderzoekt, los van de prijzen, blockchain-gebruiksscenario’s om valsspelen in online toernooien te midden van COVID-19-beperkingen te voorkomen.

World Chess heeft eerder de mogelijkheid onderzocht om wedstrijden online te verplaatsen via blockchain-technologie. Dit viel samen met het uitstel van het 2020 Chess Candidates Tournament in Ekaterinburg, Rusland. Tokenized sport collectibles-projecten hebben gezamenlijk bijna $ 1 miljard aan financiering opgehaald in slechts één week in september.

Een bedrijf dat tokenized basketbalverzamelobjecten aanbiedt via NBA Top Shot, Dapper Labs, kondigde een financieringsronde van $ 250 miljoen aan naast het onthullen van 30X groei in 2021. Sorare, een marktplaats voor NFT-handelskaarten, haalde, in navolging van dit voorbeeld, $ 680 miljoen op aan financiering onder leiding van de Japanse fintech-gigant SoftBank.

Sorare wil haar portfolio van NFT’s voor voetballers uitbreiden door meer partnerschappen aan te gaan met voetbalcompetities en -verenigingen, met een herziene waardering van $ 4,3 miljard.

Het bericht Grootmeester Magnus Carlsen jaagt op een non-fungible trofee, namelijk NFT voor de overwinning verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo