Grootmeester Magnus Carlsen jaagt op een non-fungible trofee, namelijk NFT voor de overwinning

Meltwater Champions Chess Tour (MCCT), een internationaal schaaktoernooi, heeft aangekondigd dat het non-fungible token (NFT) trofeeën en verzamelobjecten zal slaan om de meest bepalende momenten van het spel voor altijd te behouden. De winnaar van de MCCT wordt beloond met een NFT-trofee. Hiermee wordt de betrokkenheid van mainstream crypto van de internationale schaakgemeenschap wordt gemarkeerd.

Grootmeester Magnus Carlsen en negen andere professionele schakers, zoals Wesley So, zullen aan de finale van het toernooi meedoen. Chess Champs zal twee edities van de Champion’s Trophy NFT maken, volgens een officiële verklaring. Fans kunnen zo een replica van de trofee bemachtigen via een online veiling. Een reeks NFT-verzamelobjecten die worden toegeschreven aan de zetten, de momenten en de spelers tijdens de schaaktour, zullen bovendien ook door het bedrijf worden uitgebracht.

Op een recent schaaktoernooi georganiseerd door crypto exchange FTX, is Carlsens interesse in crypto terug te voeren toen de wereldkampioen samen met een geldprijs van $ 60.000, 0,6 Bitcoin (BTC) won. De schaakgemeenschap onderzoekt, los van de prijzen, blockchain-gebruiksscenario’s om valsspelen in online toernooien te midden van COVID-19-beperkingen te voorkomen.

World Chess heeft eerder de mogelijkheid onderzocht om wedstrijden online te verplaatsen via blockchain-technologie. Dit viel samen met het uitstel van het 2020 Chess Candidates Tournament in Ekaterinburg, Rusland. Tokenized sport collectibles-projecten hebben gezamenlijk bijna $ 1 miljard aan financiering opgehaald in slechts één week in september.

Een bedrijf dat tokenized basketbalverzamelobjecten aanbiedt via NBA Top Shot, Dapper Labs, kondigde een financieringsronde van $ 250 miljoen aan naast het onthullen van 30X groei in 2021. Sorare, een marktplaats voor NFT-handelskaarten, haalde, in navolging van dit voorbeeld, $ 680 miljoen op aan financiering onder leiding van de Japanse fintech-gigant SoftBank.

Sorare wil haar portfolio van NFT’s voor voetballers uitbreiden door meer partnerschappen aan te gaan met voetbalcompetities en -verenigingen, met een herziene waardering van $ 4,3 miljard.

Het bericht Grootmeester Magnus Carlsen jaagt op een non-fungible trofee, namelijk NFT voor de overwinning verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo