Santiment ziet bullish whale-signaal voor Cardano koers

De cryptomarkt ligt vandaag aardig op zijn gat, maar bij het on-chain analyseplatform Santiment ziet men op dit moment voldoende aanknopingspunten. Volgens Santiment schiet het aantal whale-transacties van meer dan 100.000 dollar omhoog en dat is historisch gezien een bullish signaal.

Cardano whales worden wakker

Op het moment van schrijven staat de Cardano koers op het niveau van 0,4232 dollar. Die koers betekent dat Cardano over de afgelopen 24 uur met 4,30 procent gedaald is en voor de afgelopen zeven dagen gaat het zelfs om een daling van 15,41 procent.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Daarmee deelt Cardano stevig mee in de algehele malaise op de cryptomarkt, maar volgens de analisten van Santiment is er dus hoop voor de altcoin.

“Dit soort oplevingen in de activiteit van whales resulteert historisch gezien in koersomkeringen. Sinds 13 maart is de market cap van Caradano met 43 procent gedaald”, aldus Santiment.

Wat dat betreft mogen we dus voorzichtig hopen op een lokale bodem voor de markt. Het blijft natuurlijk pijnlijk om dit soort stevige dalingen te zien, maar dat is en blijft inherent aan crypto.

Handelsvolumes richting een dieptepunt

Daar komt bij dat de handelsvolumes op de markt richting het laagste punt van 2024 bewegen. Op dit moment zijn de volumes op het laagste punt sinds de eerste week van januari 2024 uitgekomen.

“Bitcoin zag zijn handelsvolume met 60-65 procent dalen sinds de grote handelsweek aan het einde van februari. Er zijn veel factoren die richting een omkering wijzen. Een nieuwe opleving van het handelsvolume kan weleens het grote ‘omkeermoment’ betekenen voor de markt in mei”, zo schrijven de analisten van Santiment verder.

Bitcoin handelt op het moment van schrijven op 57.300 dollar en daarmee begint de paniek weer terug te keren in de markt. Kan dit dan het moment zijn waarop we de bodem aantikken en eindelijk weer richting een nieuwe all-time high kunnen bewegen?

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo