Gezocht een crypto-expert om in dienst te treden bij de Israëlische Mossad-inlichtingendienst

Mossad heeft een vacature geplaatst voor een expert in cryptocurrencies die ten minste drie jaar ervaring heeft in de fintech-ruimte. Mossad is de nationale inlichtingendienst van Israël. Volgens de geschetste vereisten moet de kandidaat diepgaand technologisch inzicht en expertise hebben in de wereld van fintech, e-commerce, DEF en digitale valuta.

De rol omvat het leiden, initiëren, plannen en begeleiden van systeemontwikkelingsactiviteiten, geeft de beschrijving beknopt aan. De omschrijving is ruim genoeg voor lokale media om zijn eigen interpretatie te geven van waar Mossad precies een crypto-expert voor zoekt. Zoals Ynet bijvoorbeeld, de grote Israëlische nieuwssite.

Deze beweert dat de Mossad waarschijnlijk geïnteresseerd is in het gebruik van cryptocurrencies voor anonieme betalingen aan zijn tussenpersonen of voor de aankoop van apparatuur. Veel van de recente crypto-gerelateerde betrokkenheid van de Israëlische staat was gericht op de populariteit van Bitcoin (BTC). Verder ook de bekendheid van andere cryptocurrencies bij de militante vleugel van Hamas.

Hamas is eigenlijk de regerende autoriteit van de Gazastrook in Palestina. Deze organisatie heeft de afgelopen jaren geprobeerd haar financiële isolement te doorbreken door crypto te gebruiken voor haar fondsenwervingscampagnes op sociale media. De organisatie wordt door meerdere landen geheel of gedeeltelijk als terroristische organisatie aangemerkt.

Naar verluidt had de organisatie haar crypto-fondsenwervingsinspanningen versneld in de nasleep van de verwoesting van de Gazastrook in mei. Hierna ondertekende Benny Ganz, de Israëlische minister van Defensie, vorige maand een bevel dat de Israëlische veiligheidstroepen machtigt om cryptocurrency-accounts in beslag te nemen waarvan wordt aangenomen dat ze verbonden zijn aan de militante vleugel van Hamas.

Naar verluidt waren wallets die verbonden waren aan zowel Hamas als de aan Iran gelieerde al-Nasser Salah al-Deen Brigades erin geslaagd om bijna 3370 BTC op te halen over een periode van vier jaar. Dit volgens een vorig jaar gepubliceerd ICD-ICT-rapport.

Het bericht Gezocht een crypto-expert om in dienst te treden bij de Israëlische Mossad-inlichtingendienst verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo