Ethereum stijgt, ondanks problemen splitsing blockchain

Het netwerk van Ethereum is opgesplitst in twee nadat sommige nodes er niet in slaagden een patch te upgraden om een ​​bug op het Geth-netwerk aan te pakken.

Een bug in oudere versies

Dit zorgde voor een splitsing tussen het mainnet en degenen die niet konden updaten. Halverwege augustus brachten ontwikkelaars van het Geth-netwerk, een afkorting van Go Ethereum, een patch uit met de naam “Hades Gamma” nadat ze een bug hadden ontdekt in versie 1.10.7 en ouder. Geth vertegenwoordigt bijna driekwart van alle Ethereum-nodes, en op dit moment hebben 68% van alle geth-nodes een nieuwere versie geïnstalleerd.

Go Ethereum deelde het volgende op Twitter: ‘Er heeft een kettingsplitsing plaatsgevonden op het Ethereum-mainnet. Het probleem is opgelost in de eerder aangekondigde versie van v1.10.8. Werk je nodes bij, als je dat nog niet hebt gedaan!’

A chain split has occurred on the Ethereum mainnet. The issue was resolved in the v1.10.8 release announced previously. Please update your nodes, if you haven’t already!

— Go Ethereum (@go_ethereum) August 27, 2021

Zorgenkindje tot oplossing bug

Totdat de splitsing is opgelost, blijft het een grote zorg voor elke op Ethereum gebaseerde applicatie of investeerders in ETH. Informatie over blockchain-technologie wordt op het netwerk opgeslagen in “ketens” van transacties wanneer ze worden geverifieerd, die elk bijdragen aan het grootboek en de waarheid van het netwerk. Een fork in deze keten betekent dat de keten is opgesplitst in twee  (of meer) potentieel concurrerende ketens, wat weer betekent dat niet alle transacties door alle nodes worden geverifieerd.

Dit vergroot de kans op dubbele uitgaven, waarbij een enkele transactie meer dan op één keten wordt geregistreerd, waardoor een gebruiker een verkeerde voorstelling kan hebben van hoeveel er in zijn wallet zit. Ook vergroot dit de mogelijkheid op een 51%-aanval, waarbij een enkele entiteit die de meerderheid van de hashrate van een proof-of-work-blockchain beheert, deze kan gebruiken voor eigen gewin.

Eerdere aanvallen

Een reeks van 51%-aanvallen vond plaats op Ethereum Classic in augustus 2020, waarbij meer dan 10.000 blokken werden verstoord en miljoenen dollars aan verliezen werden geleden. Deze zomer had het Bitcoin SV-netwerk te maken met vijf 51%-aanvallen.

Weinig blijvende impact

Hoogstwaarschijnlijk zal de impact van de splitsing klein zijn, aangezien de hashrate wordt ondersteund door de langste keten en meer nodes voortdurend worden bijgewerkt naar Geth 1.10.8. Dit betekent ook dat nodes met de oudere versie van het netwerk geen toegang hebben tot het hoofdnetwerk. Als nodes de laatste update blijven installeren, moet de splitsing worden rechtgezet met weinig blijvende impact op het netwerk.

Martin Swende, security lead voor de Ethereum Foundation, tweette: ‘Vandaag heeft een consensus-bug het #ethereum mainnet bereikt, gebruikmakend van de consensus-bug die is opgelost in geth v1.10.8. Gelukkig waren de meeste miners al bijgewerkt, en is de juiste ketting ook de langste (canon). PSA: update naar v1.10.8!’

A consensus bug hit #ethereum mainnet today, exploiting the consensus-bug that was fixed in geth v1.10.8. Fortunately, most miners were already updated, and the correct chain is also the longest (canon)

PSA: Update to v1.10.8!

— M H (((Swende))) (@mhswende) August 27, 2021

Hoe heeft de markt gereageerd? Niet tot nauwelijks, aan de koers van Ethereum is niets te merken. Vandaag is de koers namelijk weer gestegen met 5%.

Bron: BTC Direct

 

 

The post Ethereum stijgt, ondanks problemen splitsing blockchain appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

U.S. lawmakers want SEC to ‘immediately’ approve applications for a Spot Bitcoin ETF

Four House Reps. wrote a letter to SEC Chair Gary Gensler on Wednesday. They dubbed Spot Bitcoin ETF "indistinguishable" from Crypto Futures ETF. Bitcoin is still trading...

Hashkey HK opens AVAX trading with $1M portfolio requirement

Hong Kong crypto exchange Hashkey, the first to receive a retail crypto license in the Special Administrative Region (SAR), will open Avalanche (AVAX) trading on...

How AI is changing crypto: Hype vs. reality

In the latest Cointelegraph Report, we sought to find out the real value AI brings to the crypto industry beyond the hype surrounding the technology....

US House committee leadership threatens to subpoena SEC over FTX docs

Rep. Patrick McHenry, who chairs the United States House Financial Services Committee, has suggested that he may try to subpoena the Securities and Exchange Commission...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo