‘Gigantische correctie aanstaande voor Ethereum en andere altcoins’

De populaire crypto-analist Benjamin Cowen verwacht een gigantische correctie voor Ethereum en andere altcoins. Volgens Cowen kan Ethereum in zijn handelspaar met Bitcoin nog één opwaartse beweging maken, voordat het aan een nieuwe duikvlucht begint.

Slechte vooruitzichten voor Ethereum

Het is volgens Benjamin Cowen cruciaal dat Ethereum ten opzichte van Bitcoin boven zijn “bullmarkt-steun” weet te blijven: “Als dat niet lukt, dan gaat dit nog een lager hoogtepunt opleveren waar iedereen enthousiast over werd; maar wat uiteindelijk eindigde in nieuwe koersdalingen.”

Volgens de analist kunnen Ethereum en andere altcoins bezig zijn aan de herhaling van een patroon van de vorige cyclus. Destijds zagen we voor de TOTAL3 (alle altcoins minus Ethereum en stablecoins) een gigantische correctie ten opzichte van Bitcoin.

Voor nu is het echter nog wachten op een nieuwe neerwaartse breuk van altcoins ten opzichte van Bitcoin. Volgens Benjamin Cowen is dat op de langere termijn echter een zekerheid.

Hij verwacht nog één voorzichtige opleving, voordat altcoins definitief naar beneden uitbreken.

Op weg naar de renteverlagingen

Aan het begin van 2024 zette de markt in op het gigantische aantal van 6-7 renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank. Tot op heden bleven die renteverlagingen echter uit, waardoor de markt een gigantische tegenwind te verwerken kreeg.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

De inflatie in de Verenigde Staten kwam voor het eerste kwartaal van 2024 structureel hoger binnen dan verwacht, waardoor het voor de Amerikaanse centrale bank onmogelijk is om op dit moment al met renteverlagingen op de proppen te komen.

Renteverlagingen zijn goed voor de markt, omdat dit de prijs van kapitaal verlaagt. Hierdoor is het makkelijker om leningen af te sluiten, waardoor er meer geld in omloop komt en uiteindelijk ook meer bij assets als Bitcoin terechtkomt.

Vooralsnog lijkt het echter wachten tot Q4 2024, terwijl aan het begin van het jaar verwacht werd dat de eerste renteverlaging al in maart zou plaatsvinden.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo