Ethereum miners gedwongen om deuren te sluiten, nog geen effect op hash rate netwerk

Je zou het bijna vergeten, maar bitcoin is niet het enige lijdend voorwerp in China. Alle cryptocurrency’s hebben te maken met strenge regelgeving, neem als voorbeeld ethereum. Deze week moest BeePool, de op drie na grootste Ethereum-miningpool, sluiten.

China dwingt BeePool tot sluiten

BeePool is dus een grote speler als het gaat om het minen van ethers, en is gevestigd in China. Gisteren kondigde zij aan dat ze hun activiteiten opschorten ‘als reactie op het laatste regelgevende beleid.’

Met onmiddellijke ingang wordt de registratie van nieuwe gebruikers en het toevoegen van subaccounts voor bestaande gebruikers stopgezet, en naar verwachting zullen alle machines tegen 15 oktober uitgeschakeld worden.

SparkPool was eerder

BeePool was dus de op drie na grootste miner van ethereum. SparkPool staat twee plekken hoger en liet eergisteren al weten dat ze hun activiteiten tegen het einde van de maand om soortgelijke redenen zal opschorten.

Samen zijn BeePool en SparkPool goed voor meer dan een kwart van de hash rate van Ethereum. In de grafiek hieronder zie je de hash rate van alle miners op het Ethereumnetwerk. Dat BeePool en SparkPool er mee stoppen zal waarschijnlijk pas aan het einde van oktober zichtbaar zijn.

Bron: etherscan.io/chart/hashrate

China neemt geen halve maatregelen

Eind vorige week werd duidelijk dat de People’s Bank of China een reeks nieuwe maatregelen opvoerde en een betere interdepartementale coördinatie promootte om crypto-activiteit te onderdrukken. De maatregelen hebben tot doel betaalkanalen af ​​te sluiten, en relevante websites en mobiele applicaties geen toegang meer te geven tot de Chinese markt. Hier hebben Binance en Huobi al onder te lijden.

Het hardhandig optreden tegen mining richtte zich maandenlang op Bitcoin, maar nu lijkt de focus van de Chinese overheid te zijn verschoven naar Ethereum.

Maandag meldde een Chinees nieuwskanaal dat autoriteiten in de regio Binnen-Mongolië na een tip 10.000 Ethereum miners uit een magazijn in beslag hadden genomen. Volgens het artikel zijn in die regio tot dusver 45 miningprojecten stopgezet, wat naar verluidt 6,58 miljard kilowattuur elektriciteit per jaar bespaart. In datzelfde artikel staat dat dit gelijk staat aan twee miljoen ton aan kolen.

The post Ethereum miners gedwongen om deuren te sluiten, nog geen effect op hash rate netwerk appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo