Ethereum miners gedwongen om deuren te sluiten, nog geen effect op hash rate netwerk

Je zou het bijna vergeten, maar bitcoin is niet het enige lijdend voorwerp in China. Alle cryptocurrency’s hebben te maken met strenge regelgeving, neem als voorbeeld ethereum. Deze week moest BeePool, de op drie na grootste Ethereum-miningpool, sluiten.

China dwingt BeePool tot sluiten

BeePool is dus een grote speler als het gaat om het minen van ethers, en is gevestigd in China. Gisteren kondigde zij aan dat ze hun activiteiten opschorten ‘als reactie op het laatste regelgevende beleid.’

Met onmiddellijke ingang wordt de registratie van nieuwe gebruikers en het toevoegen van subaccounts voor bestaande gebruikers stopgezet, en naar verwachting zullen alle machines tegen 15 oktober uitgeschakeld worden.

SparkPool was eerder

BeePool was dus de op drie na grootste miner van ethereum. SparkPool staat twee plekken hoger en liet eergisteren al weten dat ze hun activiteiten tegen het einde van de maand om soortgelijke redenen zal opschorten.

Samen zijn BeePool en SparkPool goed voor meer dan een kwart van de hash rate van Ethereum. In de grafiek hieronder zie je de hash rate van alle miners op het Ethereumnetwerk. Dat BeePool en SparkPool er mee stoppen zal waarschijnlijk pas aan het einde van oktober zichtbaar zijn.

Bron: etherscan.io/chart/hashrate

China neemt geen halve maatregelen

Eind vorige week werd duidelijk dat de People’s Bank of China een reeks nieuwe maatregelen opvoerde en een betere interdepartementale coördinatie promootte om crypto-activiteit te onderdrukken. De maatregelen hebben tot doel betaalkanalen af ​​te sluiten, en relevante websites en mobiele applicaties geen toegang meer te geven tot de Chinese markt. Hier hebben Binance en Huobi al onder te lijden.

Het hardhandig optreden tegen mining richtte zich maandenlang op Bitcoin, maar nu lijkt de focus van de Chinese overheid te zijn verschoven naar Ethereum.

Maandag meldde een Chinees nieuwskanaal dat autoriteiten in de regio Binnen-Mongolië na een tip 10.000 Ethereum miners uit een magazijn in beslag hadden genomen. Volgens het artikel zijn in die regio tot dusver 45 miningprojecten stopgezet, wat naar verluidt 6,58 miljard kilowattuur elektriciteit per jaar bespaart. In datzelfde artikel staat dat dit gelijk staat aan twee miljoen ton aan kolen.

The post Ethereum miners gedwongen om deuren te sluiten, nog geen effect op hash rate netwerk appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo