Ethereum verwachting 2024: maar 25% kans op ETF dit jaar

Een Ethereum ETF laat nog even op zich wachten. Een analist van Bloomberg zegt dat de kans heel klein is dat er in 2024 een Ethereum ETF komt in de VS. Hij verwacht niet dat de SEC dit jaar al toestemming zal geven.

Banner Ethereum 1

Wil markt een Ethereum ETF?

Ethereum is een van de populairste crypto’s ooit. Beleggers zouden graag in een ETF (Exchange Traded Fund) kunnen stappen die de koers van Ethereum volgt. Zo’n ETF is een mandje met beleggingen, in dit geval dus Ethereum.

Het voordeel is dat institutionele investeerders dan gemakkelijk en voordelig in Ethereum kunt beleggen door een aandeel van de ETF te kopen.

Kleine kans op goedkeuring in 2024

De Amerikaanse toezichthouder, de SEC, moet echter nog goedkeuring geven voor een Ethereum ETF. Analist James Seyffart van Bloomberg verwacht dat die goedkeuring er dit jaar niet gaat komen. Sterker nog, de kans dat het in 2024 goedgekeurd wordt is volgens hem laag (slechts 25%).

Waarom duurt het zo lang? De SEC vindt het lastig om ETH ETF’s goed te keuren. Seyffart denkt dat de SEC geen rigoureuze beslissing neemt en Ethereum geen “security” noemt (een term die onder strengere regels valt).

Waarschijnlijker is dat de SEC met vage redenen komt, zoals “onvoldoende samenhang” tussen de ETF en de onderliggende Ethereum-markt, aldus Seyffart.

Trump of Biden?

Toch is er een kleine kans dat de goedkeuring er dit jaar nog komt. Op 23 mei moet de SEC namelijk een beslissing nemen over een aanvraag voor een Ethereum ETF van VanEck. Wellicht gooit die aanvraag roet in het eten van Seyffart’s voorspelling.

Een andere factor die meespeelt, is de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De uiteindelijke beslissing kan wel eens afhangen van wie er wint verwacht Seyffart.

Kortom, beleggers die op een Ethereum ETF wachten, moeten waarschijnlijk nog even geduld hebben. Misschien komt er dit jaar nog schot in de zaak, maar 2025 lijkt voorlopig waarschijnlijker.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo