Dogecoin prijsanalyse: de DOGE bulls targeten de 0,40 dollar

DOGE steeg voor het eerst sinds half juni weer boven de 0,31 dollar

De prijs van Dogecoin steeg vorige week en is zo in de afgelopen zeven dagen met bijna 40% gestegen, waarbij de grootste winst in het weekend genoteerd werd toen de waarde ervan boven de 0,30 dollar uitkwam en het vervolgens tevens een wekelijks hoogtepunt van 0,34 dollar bereikte.

De waarde van de originele mememunt is in de afgelopen 24 uur met 16% gestegen, en de bulls zouden deze week voor nog meer winst kunnen zorgen. Als de hype rond de munt namelijk blijft groeien, dan zou dit de DOGE/USD prijs naar de 0,40 dollar kunnen pushen.

De prijs van Dogecoin lijkt op het moment van schrijven na een periode van winstnemingen vroeg in de ochtend weer omhoog te gaan, toen de prijzen tot een dieptepunt van 0,29 dollar zakten.

De marktgegevens van CoinGecko laten zien dat het dagelijkse handelsvolume van Dogecoin tot meer dan 6 miljard dollar is gestegen, en dat de cryptomunt met 43,6 miljard dollar de zevende plaats qua marktkapitalisatie en een marktdominantie van 2,09% heeft.

Dogecoin prijsvooruitzicht

Dogecoin liet in het afgelopen weekend een stijgend symmetrisch patroon zien en steeg qua prijs behoorlijk totdat een deel van deze winst weggevaagd werd, iets wat op de onderstaande 4-uurs prijsgrafiek te zien is. DOGE zag met deze actie haar prijs voor het eerst sinds half juni weer boven de 0,31 dollar weerstandslijn uitkomen. 

DOGE/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het 61,8% Fibonacci retracementniveau van de swing low van 0,16 dollar biedt momenteel een ondersteuning op de 0,34 dollar. Als de bulls deze opwaartse trend kunnen handhaven, iets wat door de RSI en MACD indicatoren gesuggereerd wordt, dan zou het 78,6% Fib niveau zo rond de 0,38 dollar de volgende opwaartse target moeten zijn.

Hierna kunnen de kopers het ronde cijfer van 0,40 dollar targeten en daarna misschien zelfs de 0,45 dollar prijszone.

Bij een potentiële prijsdaling kunnen de bulls altijd nog op een ondersteuning bij het 20-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde en het 50% Fib niveau vertrouwen, die beide op dit ogenblik in de buurt van de 0,30 dollar liggen.  

The post Dogecoin prijsanalyse: de DOGE bulls targeten de 0,40 dollar appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo