Analist: dit is hoe jij de massa kunt verslaan met Bitcoin

De Bitcoin koers kan enorm volatiel zijn en lijkt soms extreem onvoorspelbaar. Gedurende de eerste maanden van 2024 leek het alsof Bitcoin nooit meer zou corrigeren. Vrijwel iedere dag steeg de koers met een paar procent. Vanaf de all-time high van 14 maart kwam daar abrupt een einde aan.

Nu deelt de pseudonieme analist Smile_u_dance een strategie waarmee het volgens hem eenvoudig is om de massa te verslaan op de Bitcoin-markt.

Banner Bitcoin 1

Hoe kan je de massa verslaan met Bitcoin?

“In deze samenleving is het alsof we alles doen wat we niet zouden moeten doen. Van ons dieet tot de manier waarop we zitten. Van de manier waarop we ademen tot de manier waarop we denken.

Maar nu heb ik een voorbeeld die voor mij de grappigste van allemaal is. Je kunt geld verdienen met de handel in Bitcoin, door het tegenovergestelde van de rest van de markt te doen.

In de blauwe grafiek zie je de slimme handelaren die op hoge koersen verkopen, terwijl de rode grafiek aangeeft waar de onervaren handelaren tegen die hoge koersen instappen”, aldus Smile_u_dance.

Overigens krijgt de analist ook meteen kritiek op zijn grafieken. Volgens veel mensen lijkt dit super eenvoudig, maar werkt het in de praktijk niet zo. Daar zit ook een kern van waarheid in. Het is in de praktijk heel lastig om dit soort strategieën te volgen. Met name omdat het enorm tegen je emoties ingaat.

Belangrijke week voor Bitcoin

Wel zeker is dat Bitcoin op dit moment aan een extreem belangrijke week bezig is. Afgelopen week zagen we voor het eerst sinds de all-time high van 14 maart weer positieve koersactie. De Bitcoin koers begon na de bodem van 56.800 dollar te stijgen en staat momenteel op ruim 64.500 dollar.

Wat dat betreft lijkt het erop alsof de bulls weer langzaam de controle krijgen. Dat hebben we onder andere te danken aan de Amerikaanse centrale bank. Die kondigde woensdag namelijk aan dat we ondanks de hoge inflatiecijfers van Q1 2024 niet op nieuwe renteverhogingen hoeven te rekenen.

Sterker nog, als de Amerikaanse arbeidsmarkt verder zou verzwakken, dan kunnen er mogelijk relatief snel renteverlagingen aankomen.

Die verzwakking kwam afgelopen vrijdag al en komende donderdag staat er opnieuw belangrijke data op het programma. Wat dat betreft kan de volatiliteit op donderdag weer een kleine opleving krijgen.

All Dutch and English crypto news!

Analysts bullish on Pepe (PEPE), Rollblock (RBLK) and Kaspa (KAS) – are these the best cryptos to buy right now?

With a number of analysts indicating that Pepe (PEPE), Rollblock (RBLK) and Kaspa (KAS) might be some of the best coins to invest in right...

Bitcoin derivatives hint at potential rally above $73K — New all-time highs next

Bitcoin derivatives data suggests room for additional price upside in the coming weeks as Ethereum ETF approval chances rise.

Multipool partners with BSO enabling ultra-fast low latency trading

Majuro, Marshall Islands, May 21st, 2024, Chainwire Multipool, a leading innovator in the blockchain and cryptocurrency industry, announces corporate partnership with industry-leading global connectivity provider BSO,...

SEC contacted exchanges to update spot Ether ETF applications: Report

Officials reportedly contacted the Nasdaq, the Chicago Board Options Exchange and the New York Stock Exchange to make updates and changes to existing spot Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo