Cryptobedrijven toch welkom bij overname gevallen Signature Bank

Het is je vast niet ontgaan dat in er Amerika sprake is van het begin van een kleine bankencrisis. Afgelopen week vielen als gevolg daarvan Silicon Valley Bank en Signature Bank om, wat betekent dat andere partijen nu de mogelijkheid krijgen om hun assets over te kopen. Woensdag deelde Reuters dat de Amerikaanse autoriteiten potentiële kopers aansporen om de crypto-bedrijven uit het portfolio te laten vallen, maar daar blijkt niets van waar.

Wat is er aan de hand?

Het journaille van Reuters is over het algemeen goed ingevoerd en betrouwbaar, maar in dit geval lijkt er sprake van een miscommunicatie. Reuters zei woensdag het volgende: “Iedere koper van Signature moet ermee akkoord gaan om alle crypto-klanten van de bank te laten vallen.” Voor die informatie haalde het twee anonieme bronnen aan.

Enkele uren geleden reageerde de Amerikaanse autoriteiten in de vorm van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) op dat gerucht. “Uiteindelijk is het aan de koper om de voorwaarden van hun aanbod neer te leggen. […] zij mogen zelf aangeven welke assets en schulden ze van de bank willen overnemen”, aldus een duidelijke FDIC.

Wat dat betreft lijkt het deel van de industrie dat bankiert bij Signature Bank zich vooralsnog geen zorgen te hoeven maken over hun banktoekomst. Eerder leek het erop alsof zij met spoed op zoek zouden moeten naar een nieuwe bankpartner, omdat potentiële kopers volgens Reuters alle banden zouden moeten doorsnijden.

Snel duidelijkheid

Na het omvallen van zowel Signature Bank als Silicon Valley Bank, kwamen deze banken in handen van de Amerikaanse FDIC. Die organisatie organiseert nu dus een veiling, waarin de assets van beide banken onder de hamer gaan. De FDIC hoopt voor het einde van deze week al de verkopen te realiseren.

Wat dat betreft komt er dus snel duidelijkheid voor de industrie, wat in deze onzekere tijden heel belangrijk is. Voor het grootste deel van de crypto-markt is de onzekerheid omtrent de banken overigens helemaal geen slechte ontwikkeling geweest.

Bitcoin staat vandaag ook weer op een riante plus van 6,95 procent en tikt momenteel een koers van bijna 26.700 dollar aan. Ook Ethereum doet het goed met een stijging van 4,85 procent.

Het is op dit moment nog zeker te vroeg om te spreken van een nieuwe bullmarkt, maar het begin is er in ieder geval. Uiteindelijk is Bitcoin geboren uit onvrede over het financiële systeem en dat is iets wat op dit moment veel investeerders naar de digitale munt lijkt te trekken.

All Dutch and English crypto news!

‘Operation Choke Point 2.0’ may have contributed to SVB collapse: Mulvaney

If the United States government really is implementing "Operation Choke Point 2.0" it will hurt financial stability and may have contributed to the collapse of...

Bitcoin’s banking crisis surge will ‘attract more institutions’: ARK’s Cathie Wood

The value proposition of Bitcoin (BTC) is on full display amid the current banking crisis, which will only "attract more institutions" to the BTC market...

Magic Eden launches marketplace for Bitcoin Ordinals

Nonfungible token (NFT) marketplace Magic Eden has launched its own "fully audited" marketplace for Bitcoin Ordinals, leveraging the surging interest in "Bitcoin NFTs."  The newly launched...

Coinbase teams up with Brazilian central bank’s Pix to offer expanded services

Coinbase is expanding its services in Brazil through partnerships with local services, the company announced March 21. Round-the-clock customer support in Portuguese and easier onboarding are...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo