Crypto recap 8 september: 1 jaar bitcoin in El Salvador, en de renteverhoging van de ECB

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin komt nu eindelijk weer een beetje tot rust. Na de flinke daling van 5% blijft bitcoin weer rond hetzelfde prijs hangen. Omdat er nu weer nauwelijks een pijl op te trekken is, blikt onze analyst Alexander in zijn analyse op de voorgaande septembermaanden. Deze zagen er namelijk niet erg positief uit.

Daarnaast brengt Axel je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Hij zal het onder andere hebben over 1 jaar bitcoin adoptie in El Salvador, en over de renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB).

ECB verhoogt rente met 0,75%

De renteverhoging van de ECB is in eerste instantie geen goed nieuws voor bitcoin. De absolute schaarste van 21 miljoen bitcoins is hetgeen wat deze munt bijzonder maakt. Met de renteverhoging neemt de relatieve schaarste van de euro toe.

Als je dit combineert met de hoge inflatie (12% op dit moment) en de winterrecessie die veel economen voorspellen, en er staat een lastig scenario voor bitcoin. Meer hierover zie je in de bovenstaande video.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

All Dutch and English crypto news!

MetaMask adopts custodial features for NFT-hungry institutional investors

Institutional investment is pouring into the crypto world, notably the nonfungible token (NFT) scene. In a reaction to the influx, MetaMask Institutional announced another addition...

Pro sports league Karate Combat to launch DAO for fan, athlete governance

Karate Combat, a prominent full-contact martial arts league, announced the decision to form a decentralized autonomous organization (DAO) to transition its governance to fans and...

Next Bitcoin bull run to be half story, half utility: Mike Novogratz at Token2049

The next Bitcoin (BTC) bull run will have to be much different from historical cryptocurrency rallies in terms of story and utility, Galaxy Digital CEO...

Crypto exchange Bitkub targeted by Thai SEC with wash trading claims

Thailand's largest crypto exchange Bitkub has come under regulatory scrutiny from the country's Securities and Exchange Commission (SEC) over falsifying and creating artificial trading volume...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo