Crypto recap 7 maart: Rechtszaken in crypto-land en succes voor Bitcoin-NFTs

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

In de bovenstaande video brengt Axel je binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer heeft hij het over de voortgang binnen verschillende rechtszaken die lopen tussen grote spelers binnen de cryptowereld. Zo probeert digitale investeringsreus Grayscale een fonds te veranderen in een Exchange Traded Fund en heeft Ripple een belangrijke stap gezet in zijn verdediging tegen de SEC.

Verder is de eerste Bitcoin-NFT-veiling van Yuga Labs succesvol verlopen en staat er een nieuwe toespraak op het programma van Fed-voorzitter Jerome Powell.

Wat is er aan de hand bij Grayscale?

Het Amerikaanse Grayscale vecht vandaag bij de rechtbank een beslissing van financiële waakhond SEC aan. De SEC heeft vorig jaar het verzoek van Grayscale om hun fonds om te zetten in een ETF afgewezen. Grayscale hoopt deze beslissing om te kunnen draaien.

Zo heeft Grayscale namelijk een Bitcoin fonds waarvan investeerders aandelen kunnen kopen. Echter kan het een veel groter publiek bereiken wanneer dit fonds wordt omgezet in een ETF, een exchange traded fund. Dit zijn beleggingsproducten die het eenvoudig maken voor beleggers om in bepaalde assets of mandjes van assets te investeren. Wat betekent het voor Bitcoin als Grayscale de zaak alsnog wint?

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

FTX EU opens withdrawal, Elon Musk calls for AI halt, and Binance news: Hodler’s Digest, March 26–April 1

Top Stories This Week FTX EU launches withdrawal website to pay back European users The European arm of FTX has launched a website to allow customers in...

Uniswap v3 code free to fork as BSL expires

Developers are now allowed to fork Uniswap v3 protocol as its Business Source License (BSL) expired on April 1, shows the protocol documentation. The expiration...

Former Activision Blizzard executive joins Yuga Labs as CEO

Yuga Labs, the company behind the Bored Ape Yacht Club (BAYC) and CryptoPunks NFT collections, has a new CEO: Daniel Alegre. The executive resigned as...

Binance vs. CFTC: Latest court battle could alter crypto landscape in US

Regulatory trouble is nothing new for Binance, and on many occasions, in the past, it has managed to overcome or bypass such roadblocks and eventually...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo