Crypto recap 10 mei: El Salvador, Terra (LUNA) en een bedrijf dat Ripple (XRP) accepteert

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto.

De koers van bitcoin daalde vandaag nog verder. De prijs daalde tot onder de 30.000 dollar, dus het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws. Vandaag zijn dat El Salvador, Terra (LUNA) en een Japans bedrijf dat Ripple (XRP accepteert).

El Salvador en Bitcoin City

Door de flinke daling van bitcoin zag El Salvador de kans schoon om de dip op te kopen. Nayib Bukele, de president van het land, maakte bekend dat het land 500 bitcoin heeft gekocht.

Daarnaast pronkte de president op Instagram met Bitcoin City – een stad, aan de voet van een vulkaan, die volledig in het teken staat van bitcoin. Ondanks de dalende bitcoin koers, was hij blij om dit te delen. “Bitcoin City ziet er mooi uit. En het vliegveld ook”, vertelde de president op zijn Instagram pagina.

XRP in Japan en een stablecoin die 40% daalt

In ander nieuws heeft een Japans bedrijf ervoor gekozen om XRP te accepteren als betaalmiddel. Daar hebben ze naar eigen zeggen een primeurtje mee te pakken. ‘Japans eerste grensoverschrijdende e-commercesite ondersteunt XRP-betalingen’, zo luidt het persbericht van het bedrijf.

Dan komen we bij de grootste domper van vandaag. Terra Terra Terra, wat kunnen we er over zeggen? De altcoin van Terra (LUNA) daalde gisteren meer dan 50%, terwijl de gekoppelde stablecoin – TerraUSD (UST) – 40% daalde. Hoe kan een stablecoin zo hard dalen? En wat heeft LUNA daarmee te maken? Dat zie je in de bovenstaande video van Axel.

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Hij publiceert elke werkdag met een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

All Dutch and English crypto news!

KPMG enters the metaverse, invests $30M in Web3 employee training

KPMG, one of the Big Four accounting firms in Canada and the United States, has revealed the opening of its first metaverse collaboration hub to...

Gaat cryptocurrency exchange FTX het Amerikaanse Robinhood overnemen?

Menig crypto fanaat is niet meer onbekend met Sam Bankman-Fried. De jonge miljardair is de oprichter van FTX, een snel groeiende cryptobeurs die nu tot...

SOL price eyes 75% rally as Solana paints a bullish reversal pattern

Solana (SOL) continued its recovery trend on June 28 while inching closer to triggering a classic bullish reversal setup. SOL's price gained 2.42%, reaching an intraday...

Crypto more popular among millennials than mutual funds, survey shows

A report published by investing firm Alto surveyed adults based in the United States to find out their preferences in investing. The results showed that...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo