Crypto-bewaarder Cobo uit Singapore haalt 40 miljoen dollar op

Het cryptoplatform zal het geld gebruiken om het DeFi-as-a-service product te bevorderen waaraan het gewerkt heeft

De crypto-activiteit in de Aziatische regio werd gedwarsboomd door het harde optreden tegen platforms voor digitale activa en crypto-gerelateerde entiteiten in Zuid-Korea plus de aanpak van cryptomining bedrijven in China. Dat heeft bedrijven er echter niet van weerhouden in platforms te investeren die in de regio actief zijn. Cobo, het in Singapore gevestigde platform voor de bewaring en het beheer van digitale activa, onthulde gisteren dat het tegen een niet bekendgemaakte waardering een Series B financieringsronde van 40 miljoen dollar heeft voltooid.

De fondsenwerving werd door A&T Capital, IMO Ventures en DST Global geleid. Het volgt op een 13 miljoen dollar Series A financieringsronde die in oktober 2018 werd afgerond en die door DHVC en Wu Capital geleid werd. De start-up onthulde dat het het kapitaal van de nieuwste financiering voor het ontwikkelen van haar gedecentraliseerde financiering (DeFi) aanbod zal gebruiken, waarvan het bedrijf beweert dat het een one-stop-shop voor institutionele beleggers zal zijn.

Volgens het crypto-activa beheerbedrijf zal het product instellingen een toegang tot DeFi protocollen bieden, waardoor ze op een eenvoudige en wettige wijze rendement kunnen krijgen. Cobo verduidelijkte het aanbod verder en voegde eraan toe dat institutionele klanten zich niet met de complexiteit van de blootstelling aan DeFi projecten bezig hoefden te houden.

Cobo, dat als een blockchain infrastructuur provider begon, is bezig geweest met de volledige verplaatsing van haar hoofdkantoor van de Chinese hoofdstad naar Singapore. Het bedrijf voegde eraan toe dat een fractie van de financiering naar het verkrijgen van licenties en autorisatie zal gaan om het product op de markt te brengen. De financiering zal het bedrijf in wezen helpen om aan de geldende richtlijnen, waaronder antiwitwasrichtlijnen, te voldoen.

“Nu de belangstelling voor de cryptorevolutie in Azië toeneemt, is het de hoogste tijd om blockchain infrastructuren uit te breiden om zo aan de stijgende vraag te voldoen, dit vooral omdat we een groeiend enthousiasme bij instellingen zien”, merkte Mao Shixing, de mede-oprichter van Cobo, op. “We waren in het verleden getuige van crypto-applicaties die van Bitcoin naar DeFi en nu NFT’s evolueerden. Ik voorzie zelfs dat metaverses te zijner tijd de volgende zullen zijn die op de blockchain worden ontwikkeld. Dus hierop vooruitkijkend hebben we een basisinfrastructuur op haar plaats waar we 1.000 institutionele beleggers mee kunnen bedienen.”

Het aanbod van Cobo is het eerste DeFi-as-a-service (DaaS) product. Het bedrijf biedt tevens verschillende diensten aan, waaronder crypto bewaring, staking en handel. Het bedient momenteel meer dan 300 institutionele klanten op de Azië-Pacific markt. Enkele van hun klanten zijn de crypto miningpool F2Pool, het handelsplatform voor digitale activa derivaten Deribit en het handelsplatform voor digitale activa BitMart. Sinds de oprichting in 2017 heeft het al voor totaal 20 miljard dollar aan transacties afgerond en heeft het momenteel tevens bijna 1 miljard dollar aan activa in bewaring.

The post Crypto-bewaarder Cobo uit Singapore haalt 40 miljoen dollar op appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Binance to cease BUSD lending services by October 25

Binance is carrying out a phased termination of BUSD-related services. BUSD withdrawals via various blockchain networks were suspended last month. Binance is currently locked in a legal...

Optimism network launches testnet fault-proof system in pursuit of decentralization

OP Labs, the developer of the Optimism network, launched a testnet version of its fault-proof system, according to an Oct. 3 blog post. Once it...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo