Crypto belastingregel zal bepalend zijn bij de Zuid-Koreaanse verkiezingen

De Zuid-Koreaanse presidentskandidaten zijn begonnen om voor veranderingen in de crypto belastingregels te pleiten om zo de jongere generatie te charmeren

De controversiële en veelbesproken 20% cryptobelasting bepaalt volgens lokale nieuwsberichten de presidentsverkiezingen van maart in Zuid-Korea. Kandidaten voor het presidentschap hebben om wijzigingen in de wet verzocht om zo de millennials plus de Gen Z leeftijdsgroep, die het grootste deel van de stemmende bevolking uitmaken, te lokken.

Hong Joon-Pyo, een politicus en de presidentskandidaat voor de belangrijkste conservatieve partij van het land, is één van de kandidaten die kritiek op het beleid geuit heeft. Hij beschreef de belastingregel als ongevoelig en voegde eraan toe dat de invoering ervan de industrie terug zal dringen. Joon-Pyo is niet de enige conservatieve partijwetgever die het belastingbeleid fout vindt.

Twee anderen, Yun Chang-Hyun en Yoo Gyeong-Joon, hebben al eerder voorgesteld de implementatie van de crypto belastingregel uit te stellen. In mei voerde de kandidaat van de Democratische Partij van Korea, Lee Jae-Myung, ook aan dat het te vroeg is om over het belastingbeleid na te denken. Mede-wetgever van de Democratische Partij Noh Woong-Rae deelde soortgelijke opvattingen en legde uit dat cryptowinsten als inkomsten uit financiële investeringen behandeld moeten worden.

De belastingwet zou begin volgend jaar in werking treden, maar aangezien beide partijen willen dat de wet uitgesteld wordt, kan de goedkeuring ervan uitgesteld worden. Jonge investeerders zijn tegen het belasten van cryptowinsten, en het komt erop neer dat zowel de democratische als conservatieve partijen willen dat de regel uitgesteld wordt, om zo hun steun te verkrijgen.

Bedrijven in New York verzoeken de gouverneur om cryptomining vergunningsaanvragen af te wijzen

Intussen heeft een groep lokale bedrijven in de Verenigde Staten de gouverneur van de staat New York, Kathy Hochul, een verzoek geschreven om de ombouw van oude op fossiele brandstoffen werkende elektriciteitscentrales in cryptomining faciliteiten af te wijzen. De bedrijven schreven vorige week een brief waarin ze de milieu-impact opnoemen van het ombouwen van de Fortistar North Tonawanda en de Greenidge Generating Station fabrieken tot mining centra.

Proof-of-Work cryptomining gebruikt enorme hoeveelheden energie om de computers van stroom te voorzien die nodig zijn om er zaken mee te doen. Mocht deze activiteit zich in New York uitbreiden, dan zou dit de klimaatdoelstellingen van New York die in de Climate Leadership and Community Protection Act vastgelegd zijn drastisch kunnen ondermijnen.

De groep legde verder uit dat het omzetten van de ter ziele gegane op fossiele brandstoffen werkende elektriciteitscentrales in mining ruimten de vooruitgang van de staat bij het beheer van de gasemissies zal wegvagen. De ontwikkeling volgt op een rapport waaruit blijkt dat New York voor de meeste Bitcoin miners hun favoriete staat is. In een nieuwsverhaal dat op CNBC’s Crypto Decoded verscheen, is de staat New York goed voor bijna een vijfde van de Bitcoin hashrate in de Verenigde Staten. Kentucky en Georgia volgen daarop met respectievelijk 18,7% en 17,3%.

The post Crypto belastingregel zal bepalend zijn bij de Zuid-Koreaanse verkiezingen appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

BlackRock’s Larry Fink says he was wrong, calls Bitcoin digital gold

BlackRock, the world's biggest hedge fund, currently has $10.6 trillion in assets under management and the largest Bitcoin investment fund.

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo