Cardano laat gebruikers toe op testnet voor Alonzo Purple, ADA stijgt naar 1,26 euro

Cardano’s langverwachte Alonzo Purple-upgrade is begonnen met het onboarden van gebruikers op zijn testnet, aldus een 12-delig draadje van ontwikkelaar Input Output Hong Kong. Dit wordt afgekort met IOHK en is het ontwikkelbedrijf van Cardano.

ALONZO UPDATE: We’re delighted to announce that we have now successfully spun up #AlonzoPurple and have today begun the new user onboarding process
1/12$ADA #Cardano @CardanoStiftung @Cardano @emurgo_io @IOHK_Charles

— Input Output (@InputOutputHK) August 6, 2021

Alonzo bijna klaar

Alonzo Purple is de derde en laatste fase van de Alonzo-upgrade, na Blue en White, en wanneer voltooid, zal dit het eerste volledig openbare Cardano-testnet zijn dat smart contracts ondersteunt. Alonzo White, dat medio juli werd gelanceerd, ondersteunde ook al smart contracts, maar op beperkte schaal. Dit ging om een besloten groep van 500 gebruikers. White zorgde er ook voor dat NFT’s op Cardano mogelijk worden. Hier is al een voorbeeld van, eind juli was er een ‘Liveminting’ -evenement tussen Input Output Hong Kong en Wolfram Blockchain Labs.

Smart contracts

Verwacht wordt dat eind augustus of begin september smart contracts volledig ondersteund worden op de echte blockchain van Cardano. CEO en oprichter van IOHK Charles Hoskinson komt daar een dezer dagen nog op terug. Zodra de upgrade is voltooid, kan ook een ERC20-converter ondersteund worden. Dit betekent dat tokens die alleen op de blockchain van Ethereum leven ook naar Cardano kunnen worden omgezet. Overigens is de ontwikkeling van Cardano opgedeeld in vijf tijdperken, de lancering van Alonzo markeert het einde van Goguen.

Hierna volgt Basho en deze richt zich op het efficiënter maken van Cardano.

Hoskinson zei over de update via een video op Twitter: ‘Alonzo is een stuk soepeler dan Byron en Shelley, er wordt veel meer geüpgraded, maar het upgradeproces is zo verfijnd dat het verbazingwekkend is dat we het ecosysteem zo kunnen switchen. En het werkt gewoon!’

Alonzo Purple https://t.co/Liytl4Fbw6

— Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) August 6, 2021

Hoe is het met de koers van ADA?

Met al deze nieuwtjes over upgrades op Cardano, moet de koers van ADA wel stijgen toch? Op 20 juli werd het dieptepunt bereikt, niet alleen voor ADA, maar voor de hele cryptomarkt. Gisteren was dit alweer gestegen naar 1,26 euro. Toch een stijging van meer dan 40 procent in nog geen drie weken.

 

 

The post Cardano laat gebruikers toe op testnet voor Alonzo Purple, ADA stijgt naar 1,26 euro appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo