Britse crypto-uitwisseling Coinpass ontvangt FCA goedkeuring

Coinpass biedt haar diensten aan zowel particuliere als institutionele beleggers aan

De Financial Conduct Authority (FCA), de financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, heeft de Coinpass crypto-uitwisseling als een geregistreerd cryptobedrijf goedgekeurd, dit al volgens een op woensdag gepubliceerde persverklaring.

Gegevens op de FCA website geven aan dat het bedrijf officieel op 26 augustus is geregistreerd en in West Sussex gevestigd is. De website laat alsmede zien dat Coinpass aan de anti witwasregelgeving voldoet.

Jeff Hancock, de CEO van het bedrijf, erkende het belang van de regulering van Coinpass, en merkte op dat de actie de uitwisseling voor meer gebruikers openstelt en de sleutel is om de markt inclusiever te maken.

“We zijn buitengewoon verheugd dat we één van de eerste in het Verenigd Koninkrijk gevestigde cryptogeld handelsuitwisselingen voor particuliere beleggers en bedrijven zijn, die bij de Financial Conduct Authority volledig als een crypto-activa bedrijf geregistreerd staat”, voegde hij eraan toe. 

Volgens de leidinggevende van Coinpass zou het land met de juiste begeleiding van de toezichthouder een wereldleider op het gebied van cryptoregulering kunnen worden.

Hij merkte verder op dat de FCA een cruciale rol speelt in de groeiende aantrekkelijkheid van het Verenigd Koninkrijk als een “financiële hub voor investeringen en fintech”.

Coinpass voegt zich nu bij een selecte groep van crypto-uitwisselingen, brokers en op crypto gerichte bedrijven die het FCA keurmerk hebben aangevraagd en ontvangen. Deze bedrijven en aanbieders hebben daarmee de vergunning om, onder toezicht van de toezichthouder, binnen het Verenigd Koninkrijk te opereren.

Voordat Coinpass de regelgevende goedkeuring ontving, behoorde Coinpass al tot de verschillende crypto-activa bedrijven die op de FCA lijst van bedrijven staat die met een tijdelijke registratiestatus actief zijn. Het Temporary Registration Regime (TRR) is een toestemming van de Britse toezichthouder naar cryptobedrijven toe, waardoor ze alvast kunnen draaien terwijl de waakhond de beoordeling van hun aanvragen voltooit.

De FCA kondigde in juni een verlenging van de termijn aan waarbinnen bedrijven tijdens de TRR overeenkomst in konden blijven opereren, waardoor de deadline van 9 juli van dit jaar naar 31 maart 2022 werd verschoven.

All Dutch and English crypto news!

Sam Bankman-Fried will likely appear in a suit and tie at trial

A federal judge has granted a motion from the legal team for Sam Bankman-Fried (SBF) allowing the former FTX CEO to wear business attire during...

Uniswap Foundation requests $62.37M to fund ecosytem growth

Uniswap Foundation is requesting for $62.37 million to support growth of the Uniswap ecosytem. An on-chain vote on the foundation's proposal will be taken on Wednesday,...

U.S. lawmakers want SEC to ‘immediately’ approve applications for a Spot Bitcoin ETF

Four House Reps. wrote a letter to SEC Chair Gary Gensler on Wednesday. They dubbed Spot Bitcoin ETF "indistinguishable" from Crypto Futures ETF. Bitcoin is still trading...

Hashkey HK opens AVAX trading with $1M portfolio requirement

Hong Kong crypto exchange Hashkey, the first to receive a retail crypto license in the Special Administrative Region (SAR), will open Avalanche (AVAX) trading on...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo