Brits advocatenkantoor accepteert Bitcoin, Ethereum, Cardano en meer crypto

De kop is eraf! Het Britse advocatenkantoor gunnercooke accepteert betalingen in de meeste grote cryptocurrency´s voor hun diensten. Dus heb je nog wat bitcoin, ethereum, dogecoin of cardano over en heb je juridische hulp nodig? Dan is onderstaande aankondiging wellicht iets voor jou.

Coinpass helpt advocatenkantoor

Het advocatenkantoor werkt samen met crypto beurs Coinpass om deze betalingen te kunnen accepteren. Coinpass voldoet uiteraard aan alle eisen van de Britse regelgevers, zo hebben ze een registratie bij de Financial Conduct Authority (FCA). Zonder deze registratie mogen cryptobedrijven geen diensten aanbieden in het Verenigd Koninkrijk, iets wat Binance in het verleden aan de levende lijve heeft moeten ondervinden.

Jeff Hancock, CEO van coinpass: “Het team van coinpass is er trots op de crypto-exchangepartner van gunnercooke te zijn. We zijn vooral verheugd om samen te werken met een organisatie die ambities heeft om blockchain en crypto naar voren te schuiven in het VK.”

Bekend met crypto-industrie

Het advocatenbureau schrijft in het persbericht dat dit niet uit de lucht komt vallen, de beslissing om crypto te accepteren heeft te maken met vraag uit het klantenbestand. Ze vertegenwoordigen namelijk “ongeveer 100 cryptocurrency-ontwikkelaars, platforms en beurzen.” Het cryptocurrency-stakingsbedrijf Attestant is de eerste die gunnercooke in crypto betaalde voor juridisch advies.

Eerste transactie in ether

Iets meer details over deze eerste cryptotransactie: volgens gunnercooke heeft Attestant betaald in ether. In het persbericht staat dat gunenrcooke Attestant adviseert over een reeks wettelijke en regelgevende zaken met betrekking tot staking.

Robert Olsen, CCO van Attestant: “Attestant is verheugd deze eerste cryptoasset-betaling in Ether aan gunnercooke te doen. Wij zijn van mening dat het accepteren van crypto-betalingen hun positie als het belangrijkste Britse advocatenkantoor op het gebied van digitale activa zal verstevigen. Het bedrijf is een vertrouwde en gewaardeerde partner geweest in onze reis van een start-up naar een bloeiend bedrijf, en we kijken ernaar uit om nog vele jaren met hen samen te werken.”

Primeur in Verenigd Koninkrijk

In de Verenigde Staten is er al een aantal advocaten die crypto accepteert, maar Naseer Patel, financieel directeur van gunnercooke, zegt dat ze de eerste zijn in het Verenigd Koninkrijk.

“Tot nu toe staan ​​slechts een paar Amerikaanse advocatenkantoren cryptoasset-betalingen toe, dus we zijn er trots op om voorop te lopen op het gebied van innovatie in het VK. We zullen nu met een grotere verscheidenheid aan klanten in verschillende rechtsgebieden kunnen werken, en onze partners de flexibiliteit bieden om veilig te worden betaald op de manier die zij kiezen.”

Cryptobetalingen worden genormaliseerd

Volgens gunnercooke is dit geen gimmick en al helemaal geen marketingtruc. Ze verwachten namelijk dat steeds meer sectoren crypto zullen accepteren. Ze verwachten dat in de komende decennia het steeds normaler wordt om crypto te gebruiken voor alledaagse betalingen.

Dat gunnercooke geïnteresseerd is in crypto hadden we natuurlijk al kunnen ruiken. Twee keer per week brengen ze een podcast uit, en deze gaan veelal over crypto, en bijbehorende regelgeving. In de laatste aflevering wordt het verschil met de reguliere financiële wereld besproken en gaan de hosts in op de rol van miljardairs op het crypto-landschap.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin, ether (ETH) en dogecoin (DOGE) pieken terwijl de dollar wegzakt: eindelijk tijd voor opluchtingsrally?

De Amerikaanse dollar lijkt eindelijk wat zwakte te tonen en daarmee de bitcoin bulls wat ruimte te geven om hun ding te doen. Als resultaat...

Bitcoin Pizza Day merch delivers lightning-fast style

Celebrate the 12th Bitcoin Pizza Day together with Cointelegraph.  Many crypto bull runs ago, Laszlo Hanyecz, programmer and early Bitcoin (BTC) miner, made history on May...

Terra collapsed because it used hubris for collateral — Knifefight

The rise and fall of the Terra blockchain and family of related tokens is both one of the most convoluted and one of the most...

European families see crypto as a tool to increase savings: Survey

While there are risks associated with crypto investing, some see it as a way to boost their family savings, a recent study commissioned by crypto...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo