Bitcoin is ‘s werelds beste geldsysteem, zelfs Rusland kan dit niet ontkennen

Bitcoin is de oplossing voor alle problemen in ons monetaire systeem. Volgens analist Lyn Alden werkt Bitcoin tegen inflatie, censuur, uitsluiting en alle andere beperkingen van fiatgeld. Ook internationale transacties worden versimpeld, en Rusland lijkt vooral in dit laatste geïnteresseerd te zijn.

In een interview voor What Bitcoin Did met Peter McCormack legt Alden uit wat volgens haar geld is. Ze zegt dat geld niets meer is dan een grootboek om transacties en balansen bij te houden.

Bitcoin is het beste grootboek ter wereld

Satoshi Nakamoto maakte met Bitcoin het beste grootboek ter wereld, omdat het transparant is, verifieerbaar, schaars en makkelijk te transporteren.

“Ik denk dat de beste manier om geld te beschrijven is dat het grootboeken zijn. Meestal komen grootboeken overeen met een aantal goederen in de geschiedenis, maar dat hoeft niet, zeker niet in het huidige tijdperk. In die zin is het een revolutie dat Satoshi het beste grootboek, waar je niet kan spelen met de cijfers en volledig transparant is, combineert met een harde rekeneenheid.”

“Bitcoin is in principe sneller dan goud, maar beter controleerbaar en harder dan fiat. Het fungeert als zijn eigen gedecentraliseerde transferagent en administrateur. Het is een geweldige technologie.”

Bitcoin heeft geen toestemming nodig

Daarnaast zegt ze dat Bitcoin kan helpen in landen waar de inflatie ontzettend hoog is. Daarnaast is ze fan van de onafhankelijkheid van Bitcoin.

“Je hebt toestemming van je bank nodig om dingen te doen. In sommige landen gaat dat ter goede trouw. In andere landen die meer autoritair zijn, en volgens schattingen van Freedom House leeft ongeveer de helft van de wereld onder iets dat geclassificeerd is als autoritair of semi-autoritair. Dus toestemmingssystemen zijn in dat opzicht natuurlijk een groot probleem.”

Rusland kan grensoverschrijdende Bitcoin-transacties niet negeren

Dit gaat niet alleen op voor individuele landen, maar ook voor het internationale betalingsverkeer. Rusland is vanwege de inval van Oekraïne zo’n beetje van de hele monetaire wereld afgesloten (met alle gevolgen van dien). Daarom zegt de Russische centrale bank dat grensoverschrijdende crypto-overdrachten onmogelijk te vermijden zijn.

Bank of Russia wil samenwerken met het ministerie van Financiën om Bitcoin en crypto te legaliseren voor internationale betalingen. Vice-minister van Financiën Alexei Moiseev zei dat de centrale bank moet samenwerken met het ministerie van Financiën om het hele proces naadloos te laten verlopen. Na de samenwerking zullen grensoverschrijdende betalingen gemakkelijk moeten zijn.

Belang van Russische cryptobedrijven

Alexei Moiseev benadrukte ook het belang van het laten functioneren van lokale cryptobedrijven in Rusland. Veel Russen gebruiken buitenlandse cryptoplatformen voor een wallet bijvoorbeeld. Dat maakt het oor de Centrale Bank lastig om de industrie in te gaten te houden.

Russische bedrijven staan namelijk onder toezicht van de centrale bank, die verplicht zijn te voldoen aan de vereisten van Anti-Money Laundering en Know Your Customer.

Rusland nam begin dit jaar een belangrijke cryptowet aan, deze verbood bedrijven en inwoners om crypto zoals bitcoin te gebruiken voor buitenlandse betalingen. Het doel van de centrale bank was om de roebel te beschermen, niet alleen in Rusland, maar ook in het buitenland.

Maar president Poetin vond dit een slecht idee, en de wet werd gewijzigd.

All Dutch and English crypto news!

329 Japanese companies support Astar Network’s Nikkei ad

Astar Network's latest ad has gained support from over 300 Japanese companies as it looks to spearhead the growth of Japan's web3 ecosystem.   Astar Network, a...

What Cardano’s Vasil hard fork means for the blockchain

After several delays and some setbacks, Cardano's long-awaited Vasil upgrade finally went live on Sept. 22. From the outside looking in, the hard fork is...

Cardano bulls run out of steam after Vasil hard fork — 40% ADA price crash in play

Cardano's (ADA) long-awaited Vasil update went live on Sept. 22, which promises to make its blockchain more scalable and cheaper than before. However, this has...

Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt gezocht in 195 landen

Het wordt steeds moeilijker voor Do Kwon om zich schuil te houden. De oprichter van Terra (LUNA) wordt nu niet alleen in Zuid Korea, maar...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo