Bitcoin heeft bodem bereikt, weg naar 100.000 dollar kan hervat worden

De Nederlandse analist PlanB laat aan zijn miljoenen Twittervolgers dat hij denkt dat Bitcoin de bodem bereikt heeft. Dit betekent dat er omhoog gekeken mag worden en dat het illustere getal van 100.000 dollar weer zachtjes benoemd mag worden.

Bitcoin staat net achter Nikkie de Jager en Wesley Sneijder

PlanB heeft door de jaren een flinke schare fans verzameld. Inmiddels heeft hij 1,8 miljoen volgers en er zijn maar weinig Nederlanders die dat voor elkaar hebben weten te krijgen. Hiermee hoeft PlanB alleen Wesley Sneijder, Nikkie de Jager en een handvol dj’s voor zich te dulden.

De analist vertelt op Twitter dat hij gelooft dat Bitcoin in november 2022 een dieptepunt van 15.500 dollar heeft bereikt en dat kortetermijnhouders nu winst maken, een traditioneel bullish signaal. Daarnaast verwacht hij dat Bitcoin rond de halving (ergens in 2024) boven de 30.000 dollar verhandeld zal worden.

Bitcoin kan in 2025 stijgen tot boven 100.000 dollar

Daarna wordt het feest, de bullmarkt begint en in 2025 kan de Bitcoin koers zelfs boven de 100.000 dollar uitkomen. Bitcoin is goed op weg en heeft een mooie 24 uur achter de rug, en heel even was Bitcoin zelfs 21.000 dollar waard. Dit markeert een stijging van 11% vergeleken met 24 uur geleden.

Bitcoin stijging van 43% is laag

Stel dat we 21.000 dollar als startpunt nemen, dan is 30.000 dollar halverwege 2024 niet eens zo heel ambitieus. We hebben wel eens gekkere dingen gezien in de cryptowereld (toegegeven, het afgelopen jaar vooral naar beneden). Een stijging van 9000 dollar is ongeveer 43%.

Hieronder vertegenwoordigt elke candle 1 jaar. Alle rode candles (bearmarktjaren) zijn uiteraard lager dan 43% en 2015 zag ook een stijging van ‘maar’ 35%. Elk ander jaar laat Bitcoin helemaal niets heel van 43% groei.

Mocht de groei van de Bitcoin koers tot aan de halving in 2024 blijven steken op een stijging van 43%, dan zal dat voor veel investeerders teleurstellend zijn. Zo verwend zijn we geraakt met Bitcoin.

Ergens snappen we wel dat PlanB zijn koersdoelen enigszins conservatief naar buiten brengt. Zijn eerdere koersmodellen en de daaruit verwachte Bitcoin waarde konden niet voldoen aan de verwachtingen van velen en dat leidde tot teleurstelling.

Bitcoin kan ook 1 miljoen worden

In een reactie onder zijn tweet van vandaag gaat hij hier verder op in en zegt PlanB dat hij stiekem veel meer verwacht van Bitcoin. De koers zou zelfs kunnen stijgen tot maximaal 1 miljoen dollar in de volgende bullrun.

‘In feite denk ik dat het bereik van de bullmarkt ligt tussen 100.000 en 1 miljoen dollar, maar veel mensen begrijpen de brede marges (of de volatiliteit die ze creëert) niet, dus heb ik het vastgezet op de inderdaad comfortabele 100.000 dollar.’

Kijk, dat zijn cijfers om mee thuis te komen. Daar tekenen wij ook voor. Ja het is een brede marge, maar als Bitcoin eenmaal die 100.000 dollar kan beslechten, dan is alles mogelijk.

Hulp van fondsen, banken en landen

Zo’n stijging kan hoogstwaarschijnlijk niet alleen van normale mensen komen, maar zal geholpen worden door de miljarden van grote fondsen. Dit hangt uiteraard af van het politieke klimaat en hoeveel invloed pro- of anti-bitcoin gezinde politici hebben. En in het beste geval, hoeveel landen in de voetsporen van El Salvador zullen treden om Bitcoin om te dopen tot legaal betaalmiddel.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase fined for operating in the Netherlands: here’s why

Dutch Central Bank announces a $3.6 million fine on Coinbase. It says the crypto exchange has been in a regulatory violation. Shares of Coinbase Global Inc ended...

Keep an eye out for major company NFT trademark filings this year

Crypto proponents would be wise to keep their eyes on nonfungible token (NFT) and metaverse trademark applications this year, which are "reliable signals" of future-use...

Bithumb in turmoil, Binance’s 47K law requests, Axie players down 85%: Asia Express

Our weekly roundup of news from East Asia curates the industry's most important developments. Bithumb in turmoil  On Jan. 25, Yonhap Infomax reported that South Korean authorities...

Data shows pro Bitcoin traders want to feel bullish, but the rally to $23K wasn’t enough

Bitcoin (BTC) price had a mixed reaction on Jan. 25 after the United States reported a 2.9% gross domestic product growth in the fourth quarter,...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo