Bitcoin begint bijna aan stijging richting 100.000 dollar tegen eind 2023

Je moet het maar durven om op een dag dat bitcoin weer rood kleurt zo bullish te zijn. Yves Lamoureux, CEO van onderzoeksbureau Lamoureux & Co, is van mening dat de recente prijscorrectie van Bitcoin deel uitmaakt van een ‘cryptowinter, ‘ en dat deze bijna ten einde loopt.

100.000 dollar eind 2023

Lamoureux werd geïnterviewd door MarketWatch en hij voorspelt dat bitcoin op het punt staat een nieuwe rally te beginnen die zal uitmonden in een waarde van 100.000 dollar tegen het einde van 2023. Hij gelooft dat de rally zal duren tot 2025.

Kan Lamoureux dit ook onderbouwen? Hij zegt dat het volgende keerpunt voor de bitcoin koers de halving zal zijn die gepland staat voor 2024. Volgens Lamoureux kan door het afnemen van nieuwe, verse bitcoin de koers tot grote hoogten stijgen.

Einde bearmarkt in zicht

“Ik geef geen groot koopsignaal, ik zeg alleen: ja, je kunt beginnen met kopen. Met een koers van 30.000 dollar en meer dan 55 procent van een het record van 68.990 USD in november 2021, voldoet bitcoin aan veel van zijn criteria om een ​​bearmarkt te verlaten”, zei hij.

De onderzoeker adviseerde investeerders om het actief in kleine porties te kopen omdat de toekomst van de cryptomarkt wankel is. Interessant is dat Lamoureux eerder sceptisch was over de vooruitzichten van bitcoin, toen hij investeerders adviseerde om het actief voorzichtig te benaderen.

Bitcoin is de koning

De grote volatiliteit van bitcoin is deels een gevolg van de crash van de Terra-munten Luna en UST, en Lamoureux is van mening dat investeren in kleinere activa riskanter is. Volgens Lamoureux:

“Ik ben geïnteresseerd in bitcoin omdat het de koning is en daar zal het institutionele geld als eerste naar toe stromen. Blijf dus altijd bij de beste. Iedereen wil bitcoin zijn, maar dat zijn ze niet … maak het niet ingewikkeld, blijf bij bitcoin.”

All Dutch and English crypto news!

Central African Republic president launches crypto initiative following Bitcoin adoption

Faustin-Archange Touadéra, president of the Central African Republic, has announced the government will be backing an initiative centered around developing the country's blockchain infrastructure. In a...

‘Crypto is just like the end of the 90s with the internet bubble,’ says Hodl CEO Maurice Mureau

For Maurice Mureau, CEO of crypto investment fund operator Hodl, there's "not a lot left" to invest in anymore. With soaring inflation, bonds are no...

Final Capitulation — 5 reasons why Bitcoin could bottom at $10,000

Bear markets have historically been challenging to navigate for traders and the conventional set of "reliable" indicators that determine good entry points are unable to...

Crypto exchange FTX is looking into acquiring Robinhood: Report

Cryptocurrency derivatives exchange FTX is reportedly eyeing a takeover of Robinhood Markets, the popular trading app that introduced millions of traders to Bitcoin (BTC), Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo