Bitcoin analyse: waarom BTC 60.000 euro waard kan worden in november

Het is bijna Halloween, maar bitcoin liet ons gisterenavond al even goed schrikken. Rond half negen in de avond dook de prijs met ruim 2.700 euro omlaag in nog geen vijf minuten. Ruim een uur later stond de teller weer op 53.000 euro. Zo’n snelle daling noem je ook wel een flash crash, omdat het zo snel gebeurt. 

Mogelijk heeft het verlopen van bitcoin futures-contracten iets met deze flash crash te maken. Elke laatste vrijdag van de maand verlopen deze contracten, en in aanloop daarnaartoe kan je vaak volatiliteit verwachten. Daarmee wordt bedoeld dat de bitcoin koers wat heftiger kan bewegen.

Zoomen we echter wat uit op de grafiek? Dan is de daling van vandaag maar een klein bliepje op de radar, en is de koers op weg naar 70.000 dollar en meer. Omgerekend gaat het dan om ongeveer 60.000 euro.

Bitcoin in stijgend kanaal

Hoe zit dat? De bitcoin koers beweegt al sinds eind juli tussen twee stijgende trendlijnen, dat noem je ook wel een kanaal. Op de vieruursgrafiek hieronder zijn het de twee oplopende zwarte lijnen. De stippellijn geeft het midden van het kanaal aan, en biedt vaak ook steun. Stijgt bitcoin verder, dan kunnen we binnenkort 72.000 dollar (61.800 euro) verwachten.

Na het raken van de onderkant van het kanaal eind september, schoot de koers in nog geen maand tijd naar de bovenkant. Bitcoin bereikte een nieuw record, maar kon nét niet uit het kanaal breken.

Daarna bewoog de koers in een falling wedge naar beneden. Dat zijn de twee groene lijnen die naar beneden lopen en naar elkaar toe lopen. Een falling wedge is normaal gesproken een positief signaal, na het uitbreken uit deze formatie kan de prijs verder stijgen.

En de flash crash van gisterenavond? Die lijkt op deze grafiek juist een positief teken. Bitcoin vond ondersteuning op de middellijn en staat nu op het punt om uit de falling wedge te breken. Lukt dit, dan kunnen we onze ogen richten op de bovenkant van het kanaal rond 72.000 dollar (61.800 euro)

Wat is het bearish scenario?

Je moet altijd rekening houden met het ‘andere scenario’. Daarvoor kijken we naar het voorbeeld van halverwege september. Toen vond de bitcoin koers ook ondersteuning op de middellijn, om vervolgens te zakken naar de onderkant van het kanaal. Dit moment zie je bij de eerste oranje cirkel op de grafiek.

Speelt dit scenario uit, dan kan de koers steun vinden op de onderkant van het kanaal. Die bevindt zich nu ongeveer op 49.000 dollar, omgerekend 42.000 euro.

Spannend einde van de maand

Bitcoin maakt het spannend! We kunnen nooit met zekerheid zeggen waar de koers naartoe beweegt. Dit zijn in ieder geval de zaken waar je op kan letten in het weekend:

  • Lukt het bitcoin om uit te breken uit de falling wedge? Dan kunnen we nieuwe records breken.
  • Zakt bitcoin door de middellijn? In het laatste geval kan je de onderkant van het kanaal in de gaten houden.

The post Bitcoin analyse: waarom BTC 60.000 euro waard kan worden in november appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo