Analyse: zal Dogecoin koers zakken tot 0,10 dollar?

Dogecoin is de afgelopen weken aan het zakken. De vraag is daarom: waar gaat deze daling stoppen? Het lijkt alsof de munt naar 0,10 dollar kan, al zijn aanwijzingen dat de daling misschien al voorbij is. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Dogecoin 1

Hoe staat Dogecoin ervoor?

Het goed om eerst de belangrijkste en sterkste prijslevels uit de grafiek te halen. Deze kunnen we het beste zien op de wekelijkse grafiek, waar elke candle voor 7 dagen staat. Dit geeft ons de kans om ver terug te kijken in de koers. Het gebeurt namelijk vaker dat prijslevels uit het verleden van invloed blijven. Deze zijn in de grafiek hieronder weergegeven als grijze en blauwe zone.

De grijze zone is het oudste, en vindt zijn oorsprong in maart 2021, bijna drie jaar geleden. Destijds zag je aan de prijsactie dat kopers steeds hoger inkochten, terwijl verkopers steeds lager verkochten. De koers maakte daardoor een soort driehoek, een convergerende beweging van de koers.

Dit resulteert meestal in een stijging of daling, en in het geval van Doge was dit een stijging. Vervolgens bleef dit prijslevel een belangrijke rol spelen. Zoals je kan zien heeft dit level al vaker gezorgd voor ondersteuning, en dit zal zich waarschijnlijk herhalen als DOGE nog een keer daalt. Hopelijk zal dat nog lang duren.

De munt moet daarvoor namelijk eerst langs de blauwe zone, die rond de koers ligt van 0,10 dollar. De munt heeft hier eerder weerstand ondervonden. En zoals je kan zien, was een break van deze zone de aanleiding van een flinke stijging. Inmiddels is de koers al een heel stuk teruggedaald, maar de blauwe zone is nog steeds niet aangeraakt. Dit terwijl deze plek een zeer logisch punt is voor doge om nog eens support te vinden. Hoe kan dat?

Hier ligt nog een verborgen ondersteuning

Om dat te analyseren, kijken we ook even naar de 4-uurs grafiek. Er is namelijk een lokale ondersteuning te zien waar DOGE nog niet onder is gekomen. Deze is weergegeven als rode zone.

Zolang DOGE hierboven blijft, lijkt het alsof de koers een stuk verder omhoog kan. Deze ondersteuning is minder goed te zien op de wekelijkse grafiek, maar zoals je hierboven kan zien is de munt al meer dan vier keer van deze zone afgekaatst.

Niet elke stijging kwam even hoog, maar de reacties zijn wel overduidelijk sterk. Nu Dogecoin dus weer vanuit deze zone omhoog gaat, wordt de kans op een daling naar 0,10 dollar steeds kleiner. Pas als de munt hieronder komt, is het oppassen geblazen. De munt kan in dat geval dalen tot die blauwe zone, en als deze niet houdt, tot de grijze zone. Blijf deze prijsniveau’s daarom nauwlettend in de gaten houden.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo