Bitcoin analyse: nog maar één weerstand tot 50.000 dollar

Bitcoin zit in de lift! Sinds eind juli is de cryptocurrency met bijna 60 procent in waarde gestegen. Het geloof van een tweede run van deze bull market keert daardoor terug. Maar wat kunnen we op korte termijn van bitcoin verwachten? In deze analyse maken we gebruik van de lijnen van Fibonacci.

Fibonacci bepaalt de trend

We hebben goed nieuws, want volgens onze Italiaanse vriend Fibonacci is bitcoin nog maar één weerstand verwijderd van de magische grens van 50.000 dollar (42.609 euro). Dat is de oranje stippellijn op de grafiek hieronder.

Fibonacci was een Italiaanse wiskundige die een reeks natuurlijke getallen beschreef. Die reeks wordt in allerlei disciplines gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan film en fotografie, maar ook in de technische analyse.

We pakken de top van de allerhoogste bitcoin koers ooit, en nemen als bodem het laagste punt van juni. Dat zijn de grijze lijnen op de grafiek hierboven.

De gekleurde lijnen zijn afgeleid uit de verhoudingen van de Fibonacci-reeks en dienen als weerstanden en ondersteuningen. Op basis van die lijnen schetsen we onze twee verwachtingen: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish

De eerste weerstand vinden we al snel, zo rond 47.500 dollar (40.475 euro). Dit is de donkergroene Fibonacci-lijn. Kijk je helemaal links op de grafiek, dan zie je dat deze lijn eind mei juist een belangrijk steunpunt was.

De volgende belangrijke prijs is 50.000 dollar (42.609 euro), de oranje stippellijn op de grafiek.

En gaan we verder naar boven? Dan vinden we een blauwe Fibonacci-lijn op 54.544 dollar (46.478 euro). Ook goed om in de gaten te houden, want boven deze prijs heeft bitcoin een totale marktwaarde van meer dan 1 biljoen dollar (een 1 met 12 nullen). Dit is een bijzondere mijlpaal, die bitcoin ook al eerder dit jaar heeft behaald.

We durven verder te dromen, want vanaf daar is er nog maar één weerstand: de allerhoogste koers van bitcoin ooit rond 65.000 dollar (55.386 euro).

Bearish 

Maar wat als bitcoin daalt? Dan is het eerste vangnet de 0.5-Fibonacci lijn op 43.114 dollar (36.734 euro).

Een daling daaronder betekent dat bitcoin steun vindt op 39.128 dollar (33.339 euro). En als we echt pech hebben, dan komt de rode Fibonacci-lijn op 34.701 dollar (29.567 euro) in zicht.

The post Bitcoin analyse: nog maar één weerstand tot 50.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Sam Bankman-Fried will likely appear in a suit and tie at trial

A federal judge has granted a motion from the legal team for Sam Bankman-Fried (SBF) allowing the former FTX CEO to wear business attire during...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo