Analyse: is Cardano (ADA) in een neerwaartse spiraal beland?

Deze dag is weer een van de beste sinds eind januari. We zijn het bijna niet meer gewend om een groene Cardano te zien sinds de vorige all time high in augustus. De koers staat op dit moment op 0,845 dollar (0,77 euro), 5% hoger dan de koers van gisteren.

1 dollar verloren

Voor de mensen die het nog niet gelezen hebben: in de vorige analyse omschreef ik hoe Cardano kan zakken naar een prijs van 0,35 euro. Dit zou nog steeds niet gek zijn, en het lijkt er zelfs op dat ADA de daling heeft ingezet. Kan de munt het nog redden? Of belandt het in een neerwaartse spiraal, met een eindstation dat meer dan 50% lager ligt?

In onderstaande grafiek zijn weer de belangrijkste zones weergeven. Zoals te zien heeft Cardano de bovenste zone verloren. De munt zat al sinds vorig jaar boven een prijs van 1 dollar, maar daar is nu toch echt een einde aan gekomen.

ADA is door de bovenste zone gezakt – met een bereik tussen 0,92 dollar en 1,01 dollar. Dit betekent niet veel goeds, aangezien de volgende support pas bij de oude all time high ligt (rond 0,38 dollar/ 0,35 euro). De bovenste zone was de belangrijkste support door heel 2021. Nu deze verloren is, zweeft cardano tussen twee grote levels met een prijsverschil van 0,57 dollar (0,52 euro). Voor een munt als ADA is dat gigantisch.

Bearish retest

Om zich nog te kunnen redden moet cardano de bovenste zone herpakken. Dit is helaas niet aannemelijk, aangezien de koers al een poging heeft gedaan. Dit kunnen we beter zien als we inzoomen. In de bovenste grafiek zien we wekelijkse candles, maar we gaan nu kijken naar de dagelijkse grafiek.

Zoals je kan zien in de bovenste grafiek, is de prijs onder de zone gedoken, maar haalde het niet om er weer boven te sluiten. Dit noemen we ook wel een bearish retest. Dit betekent dat de support vanaf nu zal dienen als weerstand. Hierdoor zal de koers niet snel weer boven de 1 dollar uitkomen. Als de grafiek 180 graden was omgedraaid, zou ik juist zeggen dat ik erg bullish was over cardano. Het is altijd makkelijker om bullish dan bearish te zijn, maar het is af en toe wel belangrijk.

Tegenover bitcoin gedaald

Om het verhaal rond te maken, pak ik even de grafiek van ADA tegenover bitcoin erbij. De vorige keer zag ik deze daling aankomen, omdat er op de bitcoin grafiek geen support was tot de gele zone. De koers is al 7 weken achter elkaar rood gesloten en de support is nog steeds niet bereikt. Mijn verdere verwachting is dan ook dat de koers van ADA zal blijven dalen. Misschien dat het vergeleken met bitcoin een kleine opleving kan krijgen als deze support wordt bereikt, maar tegenover de dollar (en de euro) zie ik het niet rooskleurig in.

Voor mij is het duidelijk: cardano heeft een belangrijke support verloren. Doorde snelle stijging van vorig jaar, heeft ADA geen sterke supports achtergelaten. De koersvoorspelling van de vorige analyse blijft onveranderd. Ik hoop het niet voor de cardano holders, maar een ADA-koers van 0.35 euro blijft voor mij reƫel.

All Dutch and English crypto news!

NFTs: Empowering artists and charities to embrace the digital movement

Depending who you ask, NFTs are either a new and exciting way to invest, or a bearish, overhyped sector. Regardless, journalists, investors and collectors have...

Bitcoin targets record 8th weekly red candle while BTC price limits weekend losses

Bitcoin (BTC) gave bears little joy over the weekend as the May 22 weekly close looked set to revolve around $30,000. BTC/USD 1-hour candle chart (Bitstamp)....

Bitcoin Pizza Day rewind: A homage to weird and wonderful BTC purchases

Happy Bitcoin Pizza Day! Before you dial for a Margherita to commemorate the world's first real-world Bitcoin transaction, here's a slice of trivia: What do a...

Bitcoin stands apart from other crypto, and what that means for US public policy

United States President Joe Biden's executive order on digital assets has kickstarted an interagency mission to support financial innovation while protecting American consumers and interests....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo